×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
13 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Két nap tanítás után két hétig online

2021.09.16 - 07:19
Megosztás:
Két nap tanítás után két hétig online
Hétfőn kezdődött el a 2021/2022-es tanév, többnyire jelenléti oktatással, azonban immár három tanintézmény is van Szatmár megyében, ahol online oktatásra kell átállni a gyerekek és pedagógusok körében terjedő koronavírus-fertőzés miatt.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a tanévnyitó után azonnal online oktatásra álltak át a szatmárnémeti Lucian Blaga Általános Iskolában, miután több pedagógus esetében beigazolódott a koronavírus-fertőzés.

Szerdán pedig újabb tanintézmények bezárásáról döntött a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság: a javaslat alapján szeptember 15. és 27. között a szatmárnémeti 9-es számú napköziben — több pedagógus fertőződött meg — és a Tasnádi Általános Iskolában — több diák tesztje lett pozitív koronavírusra — is online oktatás lesz. S. B.

Rengetegen igénylik az oltást Szatmárban is
Egy nap leforgása alatt több mint 1400 szatmári immunizáltatta magát, ami csúcsnak számít az utóbbi hónapok adatainak tükrében — a nagy érdeklődésre való tekintettel az oltóközpontok a hét minden napján működnek majd, és további oltópontok újranyitását is tervezik.
Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Cookie