×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Két zarándoklat szeptemberben

2019.08.02 - 14:09
Megosztás:
Két zarándoklat szeptemberben

Lourdes, Santiago de Compostela és Fatima, illetve a Balaton-felvidék kegyhelyei szerepelnek a két szeptemberi zarándoklat úti céljaiként.

Két zarándoklat várja azokat, akik új helyeket ismernének meg, kulturális értékek iránt érdeklődnek, elcsendesedésre, lelki feltöltődésre vágynak.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség szeptember 18. és 21. között a Balaton-felvidék kegyhelyeire indít zarándoklatot. Ez a sikeres júniusi út után idén a második zarándoklat lesz többek között Tihanyba, a Bencés Apátsághoz, Balatonfüredre, Sümegre, Keszthelyre, Veszprémbe és Székesfehérvárra. Az útra vállalkozóknak négy nap alatt lehetőségük lesz megismerni a vidéket, annak hitélet szempontjából sugárzó elemeit, múltját és jelenét, de a Balaton-felvidék gasztronómiáját is.

A hónap végén, szeptember 30-án indul a püspökség által szervezett másik zarándoklat Lourdes-ba, Fatimába és Gibraltárra. Már első nap eljutnak a zarándokok Velence térségébe, másnap Padovában Szent Antal nyomába indulnak, a harmadik napon pedig már Lourdes-ban vesznek részt a kegyhely programjain, este a fáklyás körmeneten. Lourdes még egy napra ott tartja a zarándokokat, akik a jelenések barlangját, a föld alatti bazilikát, a Rózsafüzér-bazilikát, a Szeplőtelen Fogantatás bazilikáját, a Szent Bernadett-templomot, de a Szent Bernadett-múzeumot és a szent szülőházát is meglátogatják.

A zarándokút az ötödik napon vezet el Loyolába, Szent Ignác szülővárosába, a hatodik napon Santiago de Compostelába, Szent Jakab apostol sírjához, este pedig már Fatimában szállhatnak meg az utazók. Ott töltik a másnapot imádkozva a kegyhelyen. A nyolcadik napon Lisszabon, a kilencediken Sevilla és Gibraltár, a tizediken Granada, a tizenegyediken Barcelona, a tizenkettediken Piacenza várja a zarándokokat, akik október 12-én érkeznek majd haza Szatmárnémetibe.

Akik jelentkeznének bármelyik zarándoklatra, a Szatmári Római Katolikus Püspökségen tehetik azt meg, az 1 Decembrie 1918 (Széchenyi) utca 2. szám alatt, Mekker Enikőnél, illetve a 0261–714955-ös, 0261–716451-es vagy a 0744–483444-es számot tárcsázva kérhetnek további információt. Az idei zarándokutak részletes leírása megtalálható a püspökség szatmariegyhazmegye.ro oldalán, a „Zarándoklatok” linken.

 

Cookie