×
2020. 09 22.
Kedd
Móric
25 °C
Derült
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.12 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Kezdik a pótolást a lányok

2020.02.13 - 12:29
Megosztás:
Kezdik a pótolást a lányok

Pénteken 15.30 órától a Both Katalin Sportteremben rendezik meg a Szatmárnémeti Városi Sportklub – CS Municipal Târgoviște női kosárlabda-mérkőzést. A találkozót januárban kellett volna rendezzék.

A megbetegedések és sérülések miatt elhalasztott mérkőzések pótolása kezdődik pénteken a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapatánál: 15.30 órától a CS Municipal Târgoviște lesz az ellenfél a Both Katalin Sportteremben.

A két együttes a bajnoki középszakasz A-csoportjának a 4. fordulójában kellett volna megmérkőzzön egymással, viszont a szatmári keret fele kórházban volt tüdőgyulladás miatt. Ezért volt a halasztás, viszont a dâmbovițai alakulat kérte, hogy a meccset rendezzék egy korábbi időpontba, hogy még aznap hazautazhassanak a késő délutáni bukaresti repülőjárattal.

„Köszönjük a târgovișteieknek, hogy az adott pillanatban megérették, hogy januárban nagyon nehéz helyzetben voltunk, és elfogadták a halasztásra vonatkozó kérésünket — olvasható a VSK Facebook-oldalán. — Lehet, hogy más csapatnál nem lettek volna ilyen megértők, és ragaszkodtak volna, hogy lejátsszunk a meccset, és kihasználva a helyzetünket, nyerhessenek ellenünk. Annyi kértek tőlünk a târgovișteiek, hogy február 14-én játsszunk, és egy olyan órát jelöljünk meg a kezdésre, hogy ők elérhessék az esti repülőjáratot. Ezért kezdődik a meccs 15.30 órakor…”

Bár Târgoviște a második legeredményesebb város a női kosárlabda hazai mezőnyében, 2015 óta mégsem tud ismét feljutni a csúcsra. A 2016-os bronzérem az utolsó bajnoki dobogós helyezés, 2017 óta pedig a legjobb négybe sem jut el. 2015-ig összesen 12 bajnoki címet gyűjtöttek be a „narancssárgák”, és így, a 14 kolozsvári arany után Tâgtoviște a második az örökrangsorban.

Vélhetően nem ez lesz az az év, amikor megszakad ez a déliek sorozata, de bíznak abban, hogy legalább a bronzmérkőzést elcsípik 2020-ban. Az aradiak ellen oda-visszavágón szoros mérkőzéseken kaptak ki, a brassóiakat és a kolozsváriakat viszont verték, míg a Sepsi-SIC elleni vereséggel ők is kalkuláltak.

A VSK ellen még nem játszottak ebben az idényben, hiszen az alapszakaszban a Keleti-csoportban szerepeltek. Legutóbb, majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt játszott bajnoki meccset egymás ellen a két csapat. A február 17-i VSK – Târgoviște mérkőzést a szatmáriak 82–41-re nyerték meg. Azóta viszont sokat változott mindkét csapat kerete. Például Carla Popescu most már a VSK keretét erősíti. Maria Tănase, Alina Chivu, Nicoleta Ghita, Ancuța Stoenescu és Larisa Toma még mindig kerettag Târgoviștén, míg a VSK jelenlegi felállásából Oláh Andrea, Adina Pop, Kádár Annamária, Andreea Huțanu és Brittany Denson játszott a tavalyi meccsen is.

A VSK a középszakaszban eddig négy mérkőzést játszott: Kolozsvár és Arad is vereséget szenvedett Szatmáron, a kincses város csapata elvesztette a visszavágót is, viszont a brassóiak legyőzték Mauro Procaccini edző alakulatát az ottani találkozón. A szatmáriak a következő hétvégén Aradra utaznak, majd 25-én pótolják a Sepsi-SIC elleni elhalasztott bajnokit, négy nappal később pedig jönnek a brassóiak. Ezután sem lesz sok idő a pihenésre, hiszen március 8-ig lejátsszák a târgoviștei és a sepsiszentgyörgyi visszavágókat is, majd fogadni kell az Ostravát a Női Közép-Európa Liga csoportkörében elhalasztott mérkőzésen.

A honi bajnoki középszakasz A-csoportjában jelenleg a 3. helyen áll a VSK, de két meccsel kevesebbet játszott mind a második FCC Baschet Arad. A 14 pontos szatmáriakat két egységnyi hátránnyal a Târgoviște követi a táblázatban, viszont nekik is egy mérkőzéssel többet játszottak.

Pesek Attila

Cookie