×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Kezdődhet a csata a bajnoki címért

2019.05.09 - 15:21
Megosztás :
 • Kezdődhet a csata a bajnoki címért

  Pénteken 19 órától a FRB Tv-n is lehet követni a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK első csatározását a három nyert mérkőzésig tartó női kosárlabda bajnoki döntőben.

  Pénteken a Sepsi Arénában megkezdődik a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatok csatája a román bajnoki címért.

  A VSK sorozatban második, a Sepsi-SIC pedig zsinórban ötödik éve játszik döntőt a női élvonalban, és ugyanakkor második alkalommal történik meg, hogy a két együttes találkozik egymással a bajnoki címért folytatott végső párharcban.

  Mint ismeretes, tavaly négy meccs után tudta elhódítani és megvédeni a bajnoki címét a háromszéki együttes. Az ottani két győzelem után ugyanis az első szatmári találkozót megnyerte a VSK. A második szatmári meccset viszont hozta Zoran Mikes edző alakulata, így 3–1-es összesítéssel nyerte a finálét.

  Szakértők véleménye megegyezik abban, hogy a tavalyi felálláshoz viszonyítva idén megerősödött a VSK. Igaz, nagyon hullámzó volt a teljesítmény az idény elején, de Maikel Lopez edző érkezésével jelentősen sikerült javítani az eredményeken is. Sőt, a VSK az alapszakasz második részében hazai pályán simán verte a Sepsit, a Román Kupa döntőjében pedig egyenlő ellenfele volt a zöld-fehéreknek a Sepsi Arénában. Ez utóbbi mérkőzést jobb feledni, és reménykedni kell abban, hogy ezúttal „külső tényezők” nem fogják befolyásolni az eredmény alakulását.

  A Szatmárnémeti VSK játékosai részéről az elszántság megvan. Andra Mandache csapatkapitány hangsúlyozta, hogy jó a hangulat az öltözőben, és már várják a döntő összecsapást. „Az ötödik döntőmet játszom, és tudom, hogy milyen érzés az, amikor az aranyérem kerül a nyakamban” — nyilatkozta, utalva a 2007-es sikerre, amikor a Târgoviște játékosaként lett bajnok.

  Mint arról beszámoltunk, a három nyert mérkőzésig tartó párharc első két meccsét pénteken és vasárnap rendezik a Sepsi Arénában. Mindkét nap 19 órakor kezdődik a találkozó és a román szövetség hivatalos YouTube-csatornája, a FRB Tv közvetíti.

  Május 16-án a Both Katalin Sportteremben rendezik a harmadik mérkőzést, és ha ezután még nem dől el a bajnoki cím sorsa, akkor május 18-án következik az első ráadás, Szatmárnémetiben. Akkor, ha a négy találkozó után 2–2 lesz az állás az összesítésben, akkor május 21-én a Sepsiszentgyörgyön játsszák a mindent eldöntő mérkőzést.

  Pesek Attila

  Cookie