×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Kezdődik a harc a bentmaradásért

2021.04.09 - 10:46
Megosztás:
Kezdődik a harc a bentmaradásért
Az ötödik tavaszi bajnoki fordulóban a harmadik idegenbeli mérkőzését játssza a Szatmárnémeti VSK. Ritli csapata tavasszal veretlne, míg a Kolozs megyeiek elvesztették utóbbi három meccsüket.

Eddig a felzárkózás lebegett célként a Szatmárnémeti VSK labdarúgói előtt, mostantól viszont új célokat kell kitűzni: minél feljebb kapaszkodni a Liga 3 10-es csoportjának a táblázatába, hogy elkerüljék a májusi osztályzót. 
Négy fordulóval a bajnokság alapszakaszának vége előtt Ritli Zoltán vezetőedző legénysége veretlen a tavaszi meccseken. Hazai pályán mindkét mérkőzését megnyerte, idegenből pedig két pontot hozott a szatmári legénység, így a bajnokság hajrájában hivatalosan még az utolsó előtti, de gyakorlatilag a 8. helyen áll. Mint ismeretes, a VSK és a Nagysomkúti Progresul egyaránt 15 pontot gyűjtött az eddig 14 bajnoki mérkőzésen. A máramarosiak több rúgott góllal (23–29-es gólkülönbség) előzik meg a tabellán a szatmáriakat (19–25), azonban a végelszámolásnál a két együttes – ha így marad az állás – helyet cserél majd, hiszen a VSK idehaza verte a Nagysomkútot, idegenben pedig ikszelt a két csapat. 
De vélhetően nem a szerencsére bízná a bentmaradást Ritli sem, és a mostani pozitív sorozatot vinné tovább a szombati bajnoki mérkőzésen is. Désen játszik a VSK, akit sem a tavalyi osztályzón (0–0), sem a bajnoki, szatmári odavágón sem tudott verni (0–1). Igaz, az októberi, szatmári meccsnek az volt az előzménye, hogy a VSK gyakorlatilag egyetlen edzés után állt ki Mészáros Alpár edző legénységével szemben, mivel azt megelőzően 14 napos házi elkülönítésben volt a csapat a koronavírussal fertőzöttek magas száma miatt.
A désieknél sem fényes a helyzet, hiszen a táblázat 7. helyén csak három ponttal előzik meg a VSK-t. Vagyis, egy több gólos győzelem esetén még a Kolozs megyei ellenfelét is megelőzheti a szatmári csapat.
Mint ismeretes, a román szövetség a héten tette közzé, hogy a Liga 3 tíz csoportjának utolsó két helyezettje osztályzót játszik májusban a bentmaradásért, illetve a 21 csapatos harmadosztályos mezőnyt a leggyengébb 8. helyezett fogja kiegészíteni. Ezért fontos a VSK-nak a „menekülés”.
A Dési Someșul egyébként egy meglepetés győzelemmel kezdte a tavaszt, hiszen hazai pályán 2–1-re verte a feljutásról álmodozó zilahiakat. Utána viszont sorozatban három meccset vesztett. Ami a hazai bajnoki meccsek mérlegét illeti: ebben a szezonban 4 hazai győzelem mellett csak a Nagybányai Minaur és a Szilágysomlyói Sportul tudott nyerni a csapat révkolostori otthonában. Szombaton viszont Nagyiklódon, műfüves pályán fogadja a Dési Someșul a VSK-t, de a találkozó élő közvetítésben is látható a vendéglátó csapat Facebook-oldalán (FC Somesul Dej).

LABDARÚGÓ LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 15. FORDULÓ
Szombat, 17 óra

Nagybányai CS Minaur – Váradszentmártoni CSC
Zilahi SCM – Unu Fotbal Club Gloria Beszterce
CS Luceafărul Nagyvárad – Szilágysomlyói Sportul 2007
DÉSI FC SOMEȘUL – SZATMÁRNÉMETI VSK
Nagyváradi AC 1910 – Nagysomkúti Progresul 

Pesek Attila

Lopez szerint Európa elitjébe tartozik a női kosárlabdacsapat döntőbeli ellenfele
Gőzerővel készül a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a jövő héten kezdődő bajnoki döntőre, ahol sorozatban harmadik éve fog a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-kel fog küzdeni.
A lecke fel van adva: legyőzni a Minaurt
Biztos csoportelsőként érkezik Szatmárnémetibe pénteken a Nagybányai Minaur labdarúgócsapata, hogy megküzdjön a Liga 3 alapszakaszának utolsó fordulójába a vendéglátó Városi Sportklub egyesülettel.
Döntőben a VSK kosaras lányai
Történelme során hatodik alkalommal, zsinórban pedig harmadik éve játszik bajnoki döntőt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, miután hétfőn idegenben is győzni tudott Arad ellen.
Cookie