×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
14 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Kezdődik a kaplonyi játszótér felújítása

2021.03.05 - 07:33
Megosztás:
Kezdődik a kaplonyi játszótér felújítása
A kaplonyi önkormányzat munkatársai még a napokban hozzákezdtek a községi játszótér felújítási munkálatainak előkészítéséhez. Az új községvezetés számára prioritást jelentett, hogy a kisgyermekes szülők számára biztosítsanak egy olyan helyet, ahol a gyermekek kedvükre játszhatnak.

„A napokban kezdődött el a terep előkészítése. Ez a munkálat gyakorlatilag az ott lévő, sok esetben balesetveszélyessé vált elemek eltávolítását jelenti. Ezt a kaplonyi hivatal munkatársai végzik. Azért van erre szükség, hogy a közeljövőben a játszótér felújításával megbízott vállalkozás hozzákezdhessen a kivitelezéshez” — nyilatkozta Megyeri Tamás Róbert polgármester.
A helyi önkormányzat képviselői már a múlt héten alá is írták a szerződést a kivitelezést végző cég munkatársaival. Mint megtudtuk, az új játszótéri elemek gyártását már meg is rendelték, azok valamikor április közepére készülnek el, de addig is el lehet kezdeni a különféle előkészítő munkálatokat, így a tereprendezést, térkövezést stb.
„Időközben elkészült a megújuló kaplonyi játszótér végleges látványterve. A játszótéri tárgyak véglegesek, mind külalakjuk tekintetében, mind alapanyaguk vonatkozásában, ellenben a színezetükben előfordulhatnak kisebb változások” — nyilatkozta a polgármester.
A vezetőség annyit kért a kivitelezőktől, hogy legkésőbb június 1-jére készüljenek el a munkálatokkal, hogy akkor lehessen átadni a kaplonyi gyerekeknek a játszóteret.
„Tavaly novemberben bezárták a játszótér kapuját. Erre azért volt szükség, mert több játszótéri elem is balesetveszélyessé vált, ugyanakkor díszfákat is ültettek oda. A vezetőség ezúton is a lakosság megértését kéri, sajnos június 1-jéig bizonyosan nem lehet majd használni a játszóteret, a munkálati területet nem szabad megnyitni a lakosok előtt, noha lassacskán a tavasz is beköszönt. A felújítást követően természetesen ingyen és bérmentve használhatja majd minden kaplonyi a játszóteret, azonban éjszakára be fogják azt zárni. Minderre az elővigyázatosságra azért van szükség, hogy hosszú éveken keresztül megőrizhessük az állagát” — tette hozzá a polgármester.

Ünnepi műsorral készültek Kaplonyban
A járványügyi előírásoknak megfelelően szerény ünnepséget tartottak tegnap Kaplonyban nemzeti ünnepünk alkalmából.
A traktortulajdonosokat segítené az önkormányzat
Kihelyezett műszaki ellenőrzést tartott Kaplonyban a Román Autónyilvántartó (RAR) Szatmár megyei kirendeltsége a községháza előtti téren egész pontosan 27 munkagépet ellenőrzitek.
Ütemterv szerint haladnak
Az ütemtervnek megfelelően haladnak a térkövezési munkálatokkal a kivitelezők Kaplonyban.
Cookie