×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Kezdődik a párttagok bizalmi szavazása Dan Barna tisztségben való maradásáról

2019.11.15 - 13:47
Megosztás:
 • Kezdődik a párttagok bizalmi szavazása Dan Barna tisztségben való maradásáról

  Péntektől kezdve öt napon keresztül szavazhatnak a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjai arról, hogy Dan Barna maradjon-e a párt élén.

   

  Ionuţ Moşteanu, az USR alelnöke arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a Dan Barna elnöki tisztségéről döntő bizalmi szavazás pénteken délben kezdődött el, és szerdán déli 12-kor ér véget. 'A kérdés valahogy úgy hangzik, hogy Egyetért-e ön azzal, hogy továbbra is Dan Barna vezesse a pártot - egyszerű kérdés, amelyre igennel vagy nemmel kell válaszolni' - magyarázta Ionuţ Moşteanu.

   

  Az USR-tagok szavazatától függ, hogy Dan Barna marad-e a politikai alakulat élén. Ez annál is inkább indokolt, mert a pártelnök az összes USR-tag szavazata nyomán került a vezetői funkcióba.

   

  Dan Barna kedden jelentette be, hogy bizalmi szavazást fog kérni az általa vezetett Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjaitól, miután az államfőválasztáson nem érte el a kitűzött célt, azaz nem jutott be a második fordulóba.

   

  'Egyelőre nem mondok le, hanem bizalmi szavazást kérek a tagoktól. Kollégáim fognak dönteni, ahogy minden esetben történt, amikor kényes helyzet állt elő a párton belül' - fogalmazott Dan Barna kedden, azzal indokolva döntését, hogy az elnökválasztáson a 'kitűzött cél alatt' teljesített.

   

  Barna leszögezte, amennyiben továbbra is bizalmat kap pártjának tagságától, elkezdik a felkészülést a helyhatósági választásokra. 'Ha bizalmat szavaznak nekem, akkor megyünk tovább a helyhatósági választásokra. Ez az első kudarcom, és gyávaságnak tartanám benyújtani a lemondásomat egy olyan eredmény miatt, amely a jelenlegi kontextusban két szemszögből is nézhető. Ha nem szavaznak nekem bizalmat a kollégák, természetesen hátralépek. Ez ilyen egyszerű' - mondta Barna.

   

  Arra is kitért, hogy nem ő, hanem az USR politikai bizottsága hozta meg azt a döntést, hogy ne vegyenek részt a kormányzásban, ezért ez nem róható fel neki személyesen.

  Cookie