×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Programajánló

Kezdődik a Szatmári Zenei Napok

2021.09.21 - 12:24
Megosztás:
Kezdődik a Szatmári Zenei Napok
Szeptember 23-án, csütörtökön 18.30 órától a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében veszi kezdetét a 44. Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál.

A nyitó hangversenyen vezényel Tiberiu Soare, a szólista Sorin Crudu (oboa) lesz. Műsoron: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart és Johannes Brahms művei. A hatóságok által előírt újabb szabályozások és intézkedések miatt a filharmónia koncerttermének kapacitása 50%-ban használható ki, ezért a helyek száma továbbra is korlátozott. A hangversenyen azok a személyek vehetnek részt, akik megkapták a koronavírus elleni oltás második dózisát (egyfázisos oltás esetén az egyetlen dózist), és annak időpontjától eltelt legalább 10 nap; 72 óránál nem régebbi mintavételezésű, negatív PCR-teszt-eredménnyel rendelkeznek; 48 óránál nem régebbi mintavételezésű, negatív antigénteszt-eredménnyel rendelkeznek; minimum 15, legfeljebb 180 napja átestek a koronavírus okozta betegségen, és ezt igazolni tudják.

Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Cookie