×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
10 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Programajánló

Kiállítás és komolyzene a PMN programjában

2013.08.16 - 10:10
Megosztás :
 • Kiállítás és komolyzene a PMN programjában

  Több kiállítás is nyílik a PMN keretében, az Albert Flórián-emlékkiállítás mellett képzőművészeti és fotótárlat, s az idén sem marad el a Trio Consonantia kamarazenei koncertje.

   

  Rögtön a programsorozat elején kiállításra invitálja a nagyérdeműt a PMN szervezőcsapata, ugyanis augusztus 19-én, hétfőn, délután 5-től a világhírű magyar futballista, Albert Flórián emléke előtt tiszteleghetünk személyes tárgyait és sportrelikviáit bemutató tárlaton. A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik termében berendezett kiállítás külön érdekessége, hogy megtekinthető lesz majd eredetiben az Aranycipő és az Aranylabda is.

  A kiállításoknak itt még korántsem szakad vége, hiszen augusztus 22-én, csütörtökön, délután 2-től Bántó-Áros Dalma Margaretta fiatal grafikus és házastársa, ifj. Bántó Zoltán fafaragó műveiből nyílik tárlat a Várdomb utcai zsinagóga frissen kialakított emeleti kiállítótermében. A megnyitóünnepséget szavalatok és rövid zenés műsorszámok színesítik.

  Ugyanazon a napon, este 7-től a Crush Kávéház és Borbárban finomabbnál finomabb krasznabélteki borokat mutatnak be a Hetei- és a Nachbil-pincészetek szakemberei, borkóstolóval egybekötve.

  Állandó kiállításokon tekinthetőek meg az Erdélyi Kárpát Egyesület tagjainak a Túr Menti Védett Területeken készített felvételei, valamint a Fotósklub szatmári közösségének Válogatott értékeink című tárlata. A Zöld Házban látható másik fényképkiállítás a színház világába kalauzol Czinzel László „Színház az egész világ…” elnevezésű, előadások alatt készített fotóinak a közvetítésével.

  A kiállítások mellett igényes komolyzenei koncerten való részvételre is lehetőség kínálkozik a 12. PMN alkalmával. Ahogy azt a tavaly már megszokhattuk, idén is a szatmárnémeti Római Katolikus Püspöki Palota Aranyterme ad otthont a Trio Consonantia kamarahangversenyének, augusztus 23-án, pénteken, délután 6-tól. Hegedűn játszik Fátyol Rudolf, csembalón Budean-Mihály Judit és gordonkán Varga Crina.

   

  S akik partnerek a minőségi szórakozásban:

  Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

  Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.

  Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery's Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Korall Klinika, A24.

  Cookie