×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Kijátszották volna a karantént

2021.04.26 - 13:30
Megosztás:
Kijátszották volna a karantént
Tíz román állampolgár próbálta meg kijátszani a karanténkötelezettséget a hétvégén. Most a határ törvényellenes módon való átlépése miatt indult ellenük eljárás – tájékoztatott a határrendészet.

Mint kiderült, a külföldön dolgozó román állampolgárok közül egy személy Belgiumból, kettő Franciaországból, hét pedig Németországból érkezett haza az ortodox húsvéti ünnepekre, a karanténkötelezettséget pedig úgy akarták szó szerint kikerülni, hogy gyalogosan próbáltak átjutni a petei határátkelőnél, a határrendészek ellenőrző pontjait megkerülve. A hazatérők arra gondolhattak, hogy a hétvégi torlódások alatt, amikor rengetegen próbáltak Peténél is belépni megyénkbe, nem fogják őket észrevenni, ha a határátkelő peremterületén sétálnak be az országba. A különböző időközönként arra is járőröző határrendészek azonban hamar lefültelték őket, így nem csak a karantént nem úszták meg, de illegális határátlépés miatt is eljárás indult ellenük.
A határrendészek azt javasolják mindazoknak az állampolgároknak, akik a következő időszakban térnek haza az országba, hogy indulás előtt tudakozódjanak a határátlépés feltételeit illetően, hiszen az országba való belépés megkísérlése a határellenőrzés kihagyásával bűncselekmény. A járványügyi helyzet miatt a rutin határellenőrzés mellett, az országba való belépéskor a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei továbbra is járványtani szűrést végeznek.

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie