×
2020. 07 05.
Vasárnap
Emese, Sarolta
29 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Kijelölték a szeméttelep helyét Nagykárolyban

2019.11.06 - 08:33
Megosztas :
 • Kijelölték a szeméttelep helyét Nagykárolyban

  Ezzel a telephellyel a nagykárolyi városvezetés az önkényesen kialakított illegális lerakatokat szeretné megszüntetni — nyilatkozta szerkesztőségünknek Keizer Lajos alpolgármester.

  A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal megbízásából elkezdődtek annak a hulladékgyűjtő telepnek a kialakítási munkálatai, melynek megvalósítását hosszú hónapok óta tervezik az önkormányzat illetékesei.

  Mint ismeretes, a nagykárolyi városvezetés változásokat tervez a városi szemétkezelést illetően. Kijelölt egy területet az egykori Unio gyár mögötti részen, a városnak azon a végén, amely a Csanálos felé haladó út mellett található, s ahova a nagykárolyiak ingyen is lerakodhatják az elektromos hulladékaikat, valamint a feleslegessé vált gumiabroncsokat, pusztán csak a szállítás feladatát kell elvégezniük.

  Ugyancsak itt kerül kialakításra egy rész, ahova az építkezésekről származó hulladékot vihetik ki a nagykárolyiak. Az üggyel Keizer Lajos alpolgármester foglalkozik, aki elmondta, hogy fokozottan arra kérik a nagykárolyiakat, hogy az építkezésből származó hulladékok közé ne tegyenek se fát, se növénymaradékokat, mert akkor nem engedélyezik a lerakodást.

  „Azért alakítjuk ki ezt a lerakatot, hogy segítséget nyújtsunk a lakosság számára abban, hogy legális módon megszabaduljanak az otthon vagy az udvarukban felgyülemlett hulladéktól. Megtisztítottuk és elkerítettük ezt a telephelyet, amely ebben a hónapban már a lakosok rendelkezésére is áll. Az ide kiszállított hulladékot az önkormányzat által kijelölt emberek ellenőrzik majd. Nem titkolt célunk ezzel a telephellyel, hogy megszüntessük a városban önkényesen kialakított, illegális lerakatokat” — mondta az alpolgármester.

  Keizer hozzátette, hogy az építkezési hulladék lerakóhelyéhez vezető utat is kialakították. Itt már csak arra van szükség, hogy kitisztítsák azt a kanálist, amely a telephelyet határolja, s tele van növénnyel. Ennek a munkának az elvégzésétől azt remélik, hogy így el lehet kerülni, hogy a közelben található, Bălţilor és Dankó Pista utcákon továbbra is felgyűljön a talajvíz.

  Cookie