×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
8 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Olvasó hangja

Kilenc érem (5 ezüst, 4 bronz), két negyedik és egy ötödik helyezés a Kölcseynek

2019.09.24 - 08:25
Megosztás :
 • Kilenc érem (5 ezüst, 4 bronz), két negyedik és egy ötödik helyezés a Kölcseynek

  Az elmúlt napokban, keddtől péntekig a Kölcsey több mint 50 fős küldöttségével együtt én is Kolozsvárra utaztam az 5. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiára. Mi, iskolánk sportkedvelői évről évre nagyon várjuk a rendezvényt, és ez idén sem volt másképp.

  Hivatalosan kedden este 8 órakor vette kezdetét a rendezvénysorozat, amikor is a Sportolimpia idei fővédnökével, Miklós Edittel találkozhattunk, aki a tapasztalatairól és legfőképp a kitartásról mesélt nekünk. Ezt követően izgalommal telve bújtunk ágyba, tudva, hogy másnaptól vár majd ránk az a bizonyos sportolimpia feeling.

  Szerdán mind a 8 sportágban képviseltettük magunkat: elkezdődtek a legtöbb embert megmozgató sportok, mint a kosárlabda, kézilabda, röplabda (mindegyik sportágban a lányok és a fiúk is képviseltették magukat), labdarúgás, de ezen a napon zajlottak le az izgalmas asztalitenisz-meccsek és az atlétika, valamint az úszás is. A fiúknál asztaliteniszben Hutton Richárd kilencedikes diákunk 4. helyezést ért el, míg úszásban Riedl Serli Tibor 5. helyen zárt 50 m gyorson és háton egyaránt. Az első (és legtöbb) érmeinket az atlétika különböző versenyszámaiban hoztuk el, mégpedig 5 ezüstérmet: 100 m síkfutás (Nagy Zsombor); 800 m síkfutás (Halász Eszter); távolugrás, lányok (Süveg Szandra); távolugrás, fiúk (Nagy Zsombor); valamint 4x100 m vegyes váltófutás (Süveg Szandra, Porombovics Kinga, Tóth Attila Tamás és Nagy Zsombor). Az ő sikereiket látva mi is nagyobb lelkesedéssel folytattuk a napot, és arattunk is győzelmeket, pl. a fiúk kézilabdacsapata kijutott a csoportkörből, míg a lányok strandröplabdapárosa és a vegyes páros is elődöntőbe jutott.

  A csütörtöki napra bár csökkent a sportágak száma, a szurkolás intenzitása és a versenyszellem egyáltalán nem. A kosaras fiúk győzelemmel indították a napot a Baczkamadarasi Református Gimnázium csapata ellen, míg a lányok délelőtt vereséget szenvedtek a Mikes Kelemen Gimnázium diákjaitól, de délután legyőzték a Báthory István Elméleti Líceumot. Eközben a kézilabdacsapat egészen az elődöntőig menetelt, míg a röplabdás lányaink 3. helyet szereztek, szép játékkal, legyőzve a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumot. Strandröplabdában idén is sikeresek voltunk, két bronzérmet is sikerült szereznünk: Nagy Nikolett és Fógel Edit a lányoknál, míg Nagy Nikolett és Szolomáier Tibor a vegyes párosok versenyében. A fiúk párosa (Nagy Raimond, Szolomáier Tibor) negyedik hellyel tért haza.

  A Kölcsey természetesen még pénteken is képviseltette magát a Mi olimpiánkon. Nagy volt a tét a fiú kosár- és kézicsapat számára is, mégpedig a 3. díj. Mindkét csapat nagyon jól teljesített, bebizonyították tehetségüket a csapatjátékok terén, így az előbbinek sikerült dobogós helyen végeznie, míg a kézilabdások egy elmondhatatlanul izgalmas meccs végén sajnos vereséget szenvedtek, de emelt fővel tudták ezt viselni. Sajnos idén a lány kosárlabdacsapat és kézilabdacsapat nem szerzett érmet az iskolának, de természetesen nem adjuk fel továbbra sem.

  Én személy szerint negyedjére vettem részt a sportolimpián, és bátran állíthatom, hogy semmilyen kép, összefoglaló videó vagy cikk nem tudja átadni azt az érzést, amit nekünk ebben a pár napban szerencsénk van átélni. És bár nem minden alakul tökéletesen, megtanuljuk, hogy nem nyerhet mindenki, és nem utolsósorban felhőtlenül örülünk egymásnak, annak a 9 éremnek, amit idén szereztünk, és amire nagyon büszkék vagyunk. De mégis az a legszebb, hogy egy kis családdá kovácsolódunk össze, akik egymást támogatják, néha együtt nevetnek vagy épp könnyeznek, és ezért mi mindig nagyon hálásak leszünk. Ezért is köszönjük a tanárainknak, hogy évről évre felkészítenek és elvisznek minket, név szerint: Demeter Csabának, Filip Zoltánnak, Kegyes Attilának és Kristóf Mihálynak. Továbbra is csak a Kölcsey!

   

  Tepfenhart Beatrix,

  XII. B

  Cookie