×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
12 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

Kilin és Neagu is a VSK-nál folytatja

2020.10.18 - 13:19
Megosztás:
Kilin és Neagu is a VSK-nál folytatja
A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának három játékosát, Alina Podart, Carla Popescut és Kilin Tündét is meghívta a felnőtt válogatottba Ayhan Avci szövetségi kapitány.

A játékosok összetartása november 5-én kezdődik Bukarestben, majd november 12-én és 14-én Olaszország és Dánia ellen játszanak majd a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjének D-csoportjában.
A román együttes a kvalifikáció első fordulójában, tavaly novemberben 70–55-re verte Dániát a temesvári mérkőzésen, majd 60–59-es vereséget szenvedett Prágában a cseh együttestől. Popescu és Kilin mindkét találkozón pályára lépett, az előbbi összesen közel 13 percnyi játékidőt kapott, míg Tünde közel 25 percet játszott a két mérkőzésen, és összesen 3 pontot szerzett. Podar csak Csehországban játszott négy percet. 
Két forduló után Csehország (4 pont), Románia (3), Olaszország (3), Dánia (2) a csapatok sorrendje a D-csoport táblázatában.

Kilin Tünde egyébként a VSK legújabb játékosa, aki a múlt héten írt alá a szatmári alakulat vezetőségével. A 28 éves irányító 2009-ben Kolozsváron kezdte felnőtt pályafutását, majd Bukarestben a Sportul Studențesc és az Olimpia játékosa volt, egy évig Temesváron játszott, 2014–2018 között pedig Sepsiszentgyörgyön kosarazott. Az elmúlt két évben Târgoviștén játszott, majd visszatért Kolozsvárra. A háromszékiekkel három Román Kupát és három bajnoki címet szerzett. 

teodoraNeagu
Kilin Tündével együtt érkezik Kolozsvárról Teodora Neagu is. A 24 éves center Temesváron, Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön, Aradon és Târgoviștén játszott, a Sepsivel pedig bajnoki címet is ünnepelhetett. 

Pesek Attila

Szerdán találkozna a VSK vezetősége a prefektúra képviselőivel
Nem akar engedni a sajátjából a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), amely jelenleg nem engedélyezi a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgócsapat kerettagjainak a koronavírus-újratesztelést.
Két meccset veszíthet zöldasztalnál a VSK
A FRF november 4-re írta ki a most elhalasztott Nagyváradi Luceafărul elleni bajnokit. Azonban a VSK kerete 5-ig van karanténban, a szövetség pedig csak egyszeri halasztást engedélyez.
Román Kupán is bronzérmes Sámel
A bajnoki bronzérem után a felnőttek Román Kupa-küzdelmében is dobogóra állt a Szatmárnémeti VSK cselgáncsozója, Sámel Lóránd.
Cookie