×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
29 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Vidék

Kisebb áradás Homoródon

2016.06.14 - 19:29
Megosztás:
 • Kisebb áradás Homoródon

  A masszív esőzések miatt kedden bő egy órán keresztül járhatatlan volt az út Középhomoródon. Sárga árvízriadó van érvényben a Krasznán és a Túron.

  Országszerte komoly áradásokat, sárlavinákat és földcsuszamlásokat okozott az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék, a felhőszakadások miatt kedden reggel több nagyváros utcáit — például Kolozsvár — is elöntötte a víz. Szatmár megyében szerencsére csak egy helyen, és ott is csak rövid ideig okozott fennakadást a csapadék: délelőtt bő egy órán keresztül járhatatlan volt egy megyei út Középhomoród községben. A prefektúra közleménye szerint a Középhomoródot Alsóhomoróddal összekötő, 193A megyei utat a Pácfalu felé vezető leágazás közelében egy körülbelül 15 méteres szakaszon borította el a víz és a sárlé, de a házakat és gazdaságokat nem fenyegette az elöntés veszélye. Az érintett útszakaszon bő egy órán keresztül szünetelt a forgalom.

  Az Országos Hidrológiai Intézet szerda éjfélig sárga, azaz elsőfokú jelzésű árvízriadót adott ki a Krasznára és a Túrra, s mint azt szerkesztőségünk megkeresésére Altfatter Tamás alprefektus elmondta: bár mindkét folyócska vízszintje folyamatosan nő, árvízveszéllyel egyik sem fenyeget, a katasztrófavédelem és a vízgazdálkodási igazgatóság munkatársai rendszeresen mérik a szintnövekedést és jelentenek a prefektúrának.

  Szintén nem veszélyesen, de megnőtt a Szamos vízszintje is, melyre egyébként szintén sárga jelzésű árvízriadó van érvényben, különösen Déstől errefelé, ahol több kisebb, ám most jelentősen nagyobb vízhozamú patak és folyócska is beleömlik.

   

  Képalá: Járhatatlan volt az út Középhomoródon tegnap délelőtt

  Cookie