×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
11 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

„Kivégezték” magukat a szatmári srácok

2020.10.18 - 08:15
Megosztás:
„Kivégezték” magukat a szatmári srácok
Beparkolt a kapuja elé a Dési Someșul labdarúgócsapata, így a szatmárnémeti legénység nem tudta áttörni az ellenfél védelmét a Liga 3 szombati, hazai bajnoki mérkőzésén. Ráadásul egy bizarr öngól miatt három ponttal küldték haza a vendégegyüttest.

Négy nap, két hazai meccs, nulla pont – lehangoló a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapatának mérlege, amely nem tudott talpra állni azok után, hogy a koronavírus-fertőzés miatt félbe kellett szakítani az edzésmunkát. Szemmel látható, hogy padlóra küldte Ritli Zoltán edző alakulatát az, hogy az elmúlt két hétben csak keveset dolgozhattak együtt a srácok. A múlt szerdai, majd a szombati hazai bajnokin a VSK csapatának a teljesítménye árnyéka sem volt annak, amit láthattunk tőlük az első két hazai meccsen, amikor a besztercei és a nagysomkúti ellenfelet is négy góllal tömtek ki.
Mint ismeretes, szerdán a váradszentmártoni csapat nyert 1–0-ra, szombaton azonban a Dési Someșul is begyűjtött három pontot az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban. Ehhez viszont óriási szerencsére volt szüksége Mészáros Alpár edző alakulatának, hiszen önerőből vélhetően nem rúgtak volna gólt Szatmárnémetiben.
A Liga 3 hatodik fordulójának a találkozóján az idő sem volt kegyes a játékosokkal: szemerkélő esőben, hideg, borús őszi időben játszottak a csapatok. Ritli Raul visszatért a VSK-hoz, és meggyőző teljesítményt nyújtott, de pályára lépett Bogdan Nyilvan is, aki a múlt héten két koronavírus-teszten esett át, miután az első eredménye nem volt egyértelmű, de másodikra negatív eredményt produkált. Sajnos az ő játékán érezhető volt az edzés hiánya. De Raul Ziman és a csapatkapitányi karszalagot először viselő 21 éves Vasile Chitaș sem volt önmaga a pályán. A két legrutinosabb játékost, Zsiga Ervint és Svarczkopf István semlegesítette az ellenfél, hiszen ahányszor labdát szereztek a 16-os környékén, azonnal három védő állt rájuk.
A szatmáriak mezőnyfölényben játszottak, de a támadások így erőtlenek voltak. Barth Kevin próbálkozott az első percekben egy közeli lövéssel, de a védők időben blokkoltak, Nyilvan és Zsiga távoli lövései pedig célt tévesztettek. Túloldalt csak Sebastian Rus fejese jelentett némi veszélyt Vasile Curileac kapujára, igaz, a Kolozs megyeiek nem is erőltették a támadást. A désiek új edzője, Mészáros Alpár védekező játékra állította fel a csapatát, amit nem tudatk áttörni a szatmáriak. Állta a sarat a vendégcsapat védelme, és meglepetésre éppen a hazaiak hátvédsora hibázott – egyszer… de ez végzetes volt, hiszen egy bizarr öngóllal a győztes gólt is megszerezte a Someșul. A 64. percben Mihai Maximot indították jobb oldalon, aki keresztbe passzolt érkező csapattársainak, de Curileac menteni tudott, a labda pedig Luca Tincău elé került. A 19 éves hátvéd higgadtan átvette a labdát, de anélkül, hogy felnézett volna (így látta volna, hogy szemben van a kapujával), belebikázott egyet a lasztiba, ami így a saját kapu hálójába landolt (0–1).
Innen már nem volt felállás. A meccs képe semmit sem változott, hiszen a VSK továbbra is meddő mezőnyfölényben játszott, de Székely Lóránd kapuját nem veszélyeztették. Egyedül Florin Mureșan fejesénél volt izgulni valója a Kolozs megyei kapusnak, de a rutinos védő fejese milliméterekkel elkerülte a dési kaput.
Az elmúlt két elvesztett mérkőzés miatt egy-egy pozíciót vesztett a VSK, így a 6. forduló után már csak a 7. helyen áll a 10-es csoport táblázatában. A következő fordulóban javíthat a mérlegen a szatmári legénység, hiszen a sereghajtó Nagyváradi Luceafărul vendége lesz, viszont Ritli Zoltán edző már most bejelentette, hogy változik a VSK idei célja: elkerülni a kiesést a Liga 3-ból.

LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 6. FORDULÓ
Szatmárnémeti VSK – Dési Someșul 0–1 (0–0)
G.: Luca Tincău 64. perc (öngól).
VSK: Vasile Curileac – Ritli Raul, Luca Tincău, Florin Mureșan, Svarczkopf István (69. Gabriel Cădar), Bogdan Nyilvan, Nyéki Márk (8. Flaviu Ionescu), Barth Kevin, Vasile Chitaș, Raul Ziman (59. Nyéki Kevin), Zsiga Ervin (69. Angelo Șimon). Vezetőedző: Ritli Zoltán.
Someșul: Székely Lóránd – Ionuț Valea, Sergiu Costin, Raul Șandor, Dan Plăian, Sebastian Butta, Bogdan Miholcă, Mihai Maxim, Sebastian Rus, Paul Colța, Ronan Cifor. Játszottak még: Cristian Buga, Radu Trif, Ionuț Dobrea, Daniel Popa, Cătălin Nuțu. Vezetőedző: Mészáros Alpár.
Unu Fotbal Club Gloria Beszterce – Zilahi SCM 0–4 (0–1)
G.: Vasile Petra 45., 49., Cosmin Patca 56. (öngól), Raul Stanciu 90+4.
Szilágysomlyói Sportul – Nagyváradi Luceafărul 2–1 (2–0)
G.: George Pop 4., Gueye Mansour 24., illetve Sorin Ban 48.
Nagysomkúti Progresul – Nagyváradi AC 1910 2–4 (1–1)
G.: Tudor Balmoș 31. (11-esből), Bogdan Bușică 56., illetve Alin Panti 41., Alexandru Lezeu 50., Cosmin Letan 58. (11-esből), Victor Dobrescu 90+1.
November 4.
Váradszentmártoni CSC – Nagybányai Minaur
1. Zilahi SCM    5    4    1    0    12–3    13
2. Nagybányai Minaur    4    4    0    0    14–3    12
3. Szilágysomlyói Sportul 2007    6    3    2    1    11–11    11
4. Váradszentmártoni CSC    5    2    2    1    7–6    8
5. Unu Fotbal Club Gloria Beszterce    6    2    2    2    10–13    8
6. Dési FC Someşul    6    2    0    4    8–11    6
7. Szatmárnémeti VSK    5    2    0    3    9–7    6
8. Nagyváradi AC 1910    5    1    2    2    9–11    5
9. Nagysomkúti Progresul    6    1    2    3    9–13    5
10. Nagyváradi Luceafărul    6    0    1    5    4–15    1

Pesek Attila

Szerdán találkozna a VSK vezetősége a prefektúra képviselőivel
Nem akar engedni a sajátjából a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), amely jelenleg nem engedélyezi a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgócsapat kerettagjainak a koronavírus-újratesztelést.
Két meccset veszíthet zöldasztalnál a VSK
A FRF november 4-re írta ki a most elhalasztott Nagyváradi Luceafărul elleni bajnokit. Azonban a VSK kerete 5-ig van karanténban, a szövetség pedig csak egyszeri halasztást engedélyez.
Román Kupán is bronzérmes Sámel
A bajnoki bronzérem után a felnőttek Román Kupa-küzdelmében is dobogóra állt a Szatmárnémeti VSK cselgáncsozója, Sámel Lóránd.
Cookie