×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Klaus Iohannis a Ciucă-kormányhoz: az embereknek elegük van a válságból és az ígéretekből

2021.11.25 - 17:23
Megosztás:
Klaus Iohannis a Ciucă-kormányhoz: az embereknek elegük van a válságból és az ígéretekből
Klaus Iohannis szerint nem volt könnyű a kormánykoalíció megalakítása, a tárgyalásokon a feleknek félre kellett tenniük a hiúságukat.

A Ciucă-kormány hivatali eskütétele után mondott csütörtöki beszédében az államfő emlékeztetett arra, hogy a koalíciót alkotó pártok néhány napja még politikai ellenfelek voltak. A feleknek félre kellett tenniük a "kisebb-nagyobb hiúságukat", hogy közös nevezőre jussanak.

A kormány tagjainak Klaus Iohannis azt üzente: nagyok a társadalom elvárásai velük szemben. 'A románok azt várják önöktől, hogy munkához lássanak és oldják meg a kormányprogramban felvázolt problémákat. Az embereknek elegük van a válságból és az ígéretekből, tetteket, eredményeket akarnak látni' - jelentette ki az államfő.

Iohannis: a politikai válság véget ért

Az új kormány beiktatásával a politikai válság véget ért, a többi válság azonban még nem, és a problémák sem tűntek el - jelentette ki csütörtökön, a Cotroceni-palotában tartott eskütételi ceremónián Klaus Iohannis.

Az államfő gratulált a Ciucă-kabinet tagjainak, emlékeztetve őket arra, hogy sürgős feladatok várnak rájuk. Ezek közé sorolta a járvány leküzdését, az energiadrágulás ellensúlyozását, a költségvetés kiigazítását, a jövő évi költségvetés kidolgozását és elfogadását. Véleménye szerint egy széleskörű parlamenti többségre támaszkodó kormánynak képesnek kell lennie mindezt megvalósítani.

'Azonban nem csupán problémák várnak ránk és önökre, hanem számos lehetőség is: az országos helyreállítási tervet végre kell hajtani, nagyon nagy összegeket lehet a románok javára fordítani' - mondta Klaus Iohannis a minisztereknek. Hozzátette: nagyok a várakozások ezen a téren is, az emberek gazdasági növekedésre, a bérek és nyugdíjak emelésére, befektetésekre, autópályák és iskolák építésére számítanak. Majd ismét hangsúlyozta: egy széleskörű parlamenti többségre támaszkodó kormánynak képesnek kell lennie mindezt megvalósítani

A parlament csütörtökön szavazta meg a Nicolae Ciucă vezette kormány beiktatását.

Iohannis: Románia tett előrelépéseket a fogyatékkal élők integrációja terén, de még maradt tennivaló
Bár Románia tett előrelépéseket a fogyatékkal élők társadalmi és gazdasági integrációja terén, még sok fontos tennivaló van - fogalmazott pénteken Klaus Iohannis a fogyatékkal élők világnapján közzétett üzenetében.
Ciucă: késésben vagyunk a PNRR végrehajtásának kereteit meghatározó sürgősségi rendelet kidolgozásával
A pénteki kormányülés elején Nicolea Ciucă kormányfő felhívta a miniszterek figyelmét, hogy a kabinet késésben van az országos helyreállítási terv (PNRR) végrehajtásának kereteit meghatározó sürgősségi rendelet kidolgozásával, és hangsúlyozta, hogy a rendeletet a lehető leghamarabb jóvá kell hagyni.
Ciucă: az egyházak képviselőinek a támogatását kértem az emberi életek megmentésére
Remélhetőleg év végéig elfogadja a parlament a Covid-igazolvány bevezetéséről szóló törvényt, a szakértőkkel egyeztetett formában - jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă miniszterelnök.
Cookie