×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Klaus Iohannis államfő részt vesz az ENSZ szeptember 21-23-án szervezett közgyűlésén

2021.09.17 - 09:08
Megosztás:
Klaus Iohannis államfő részt vesz az ENSZ szeptember 21-23-án szervezett közgyűlésén
Klaus Iohannis államelnök vezeti Románia küldöttségét az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlésének 76. ülésszakát megnyitó üléseken, amelyeket szeptember 21-23-án tartanak New Yorkban - tájékoztatott csütörtökön az Államelnöki Hivatal.

Az ülésszak a COVID-19 világjárvány kezdete óta először zajlik az ENSZ-tagállamok állam- és kormányfőinek fizikai jelenlétével.

'Klaus Iohannis államfő részvétele ezen az ülésen lehetőséget nyújt arra, hogy kiemelje Románia álláspontját a jelenlegi globális kihívásokkal kapcsolatban, amelyek közös megoldásokat, szolidaritást és együttműködést igényelnek, a szilárd demokratikus elvek és a nemzetközi jog tiszteletben tartása alapján' - olvasható az Államelnöki Hivatal közleményében.

Az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakának témája a COVID-19 világjárványhoz és az abból való kilábaláshoz, a fenntartható újjáépítéshez, valamint a bolygó szükségleteinek kielégítéséhez, az emberi jogok tiszteletben tartásához és az Egyesült Nemzetek Szervezetének újjáélesztéséhez kapcsolódik.

Az államfő szeptember 21-én, a munkálatok első napján fog felszólalni a közgyűlésen, és Joseph Biden USA-elnök meghívására részt vesz a szeptember 22-én szervezendő csúcstalálkozón, amelynek témája az új koronavírusra adott nemzetközi válaszlépések összehangolása.

Az elnöki adminisztráció szerint Iohannis hangsúlyozni fogja Romániának a világjárvány leküzdésére tett erőfeszítéseit, valamint támogatását fejezi ki egy olyan rugalmas globális egészségügyi biztonsági struktúra kiépítése iránt, amely képes megfelelően kezelni az előre nem látható válságokat.

AGERPRES

Klaus Iohannis megköszönte Orbán Viktornak a koronavírusos betegek ellátásában nyújtott segítséget
Klaus Iohannis államfő telefonon beszélt pénteken Orbán Viktorral, megköszönve a magyar miniszterelnöknek a súlyos állapotban levő koronavírusos betegek ellátásában nyújtott segítséget.
Jövő héten kezdi el a kormányalakítási tárgyalásokat a pártokkal az államfő
Klaus Iohannis jövő héten várja kormányalakítási tárgyalásokra a parlamenti pártokat. Ezt az államelnök maga jelentette be a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában, miután a parlament kedden elfogadta a Cîţu-kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt.
Klaus Iohannis államfő üzenete a pedagógusoknak
Az oktatás napján közzétett üzenetében Klaus Iohannis államelnök kifejtette, hogy a tanárok igazi példaképek diákjaik számára, és többek között saját példájukkal tudják ösztönözni a gyerekeket, hogy a Covid elleni legjobb védekezési formát, a védőoltást válasszák.
Cookie