×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Klaus Iohannis államfő üzenete a pedagógusoknak

2021.10.05 - 17:20
Megosztás:
Klaus Iohannis államfő üzenete a pedagógusoknak
Fotó: presidency.ro
Az oktatás napján közzétett üzenetében Klaus Iohannis államelnök kifejtette, hogy a tanárok igazi példaképek diákjaik számára, és többek között saját példájukkal tudják ösztönözni a gyerekeket, hogy a Covid elleni legjobb védekezési formát, a védőoltást válasszák.

'Egy erős, fenntartható módon fejlődő és versenyképes gazdasággal rendelkező társadalomnak az oktatás a kulcsa. Kedves pedagógusok, önöknek megvan az erejük ahhoz, hogy hassanak az emberekre, a közösségekre és az egész társadalomra. Önök azok, akik a jövő nemzedékeit formálják, akik a fiatalok jellemét alakítják, és akik az oktatás révén minden gyermeknek esélyt adnak egy jobb életre' - idézi Iohannis üzenetét az Államelnöki Hivatal kedden kiadott közleménye.

Az államelnök úgy gondolja, hogy a tanárok saját példájukon keresztül ösztönözhetnék a diákokat arra, hogy a helyes, tájékozott döntést hozzák meg egészségük érdekében, és beoltassák magukat a koronavírus ellen.

Véleménye szerint az oktatás nemzetközi napjának idei mottója (Tanárok a felzárkóztatás középpontjában) is megerősíti, hogy 'csak együtt, a tanárok támogatásával és bevonásával tudjuk áthidalni a világjárvány okozta óriási lemaradást az oktatásban".

Hozzátette: mivel jómaga is volt tanár, megérti milyen nehézségekkel jár ennek a hivatásnak, küldetésnek a teljesítése.

'A világjárvány sok kihívást és félelmet hozott, de önök megtalálták az erőt, hogy legyőzzék ezeket, és pozitív érzelmekké alakítsák át: önbizalommá, elszántsággá és szolidaritássá" - üzente Iohannis.

Nyomatékosította ugyanakkor, szeretné, hogy a pedagógusok partnerei legyenek a Képzett Románia projekt megvalósításában, figyelembe véve, hogy kulcsfontosságú szerepük van a társadalomban.

'Önök mellett állok, és nemcsak a mai napon, hanem mindig, mivel az oktatás napja minden olyan nap, amely egy megtanult leckével ér véget!' - zárta a pedagógusokhoz intézett üzenetét az államfő.

AGERPRES

Iohannis: Itt az ideje a mérhető eredményeknek és a régóta esedékes reformoknak
'Atipikus' kormánya van jelenleg Romániának - jelentette ki Klaus Iohannis államfő szerdán, a román nemzeti ünnep alkalmából tartott fogadáson elhangzott beszédében.
Iohannis az oltás fontosságát hangsúlyozta a nemzeti ünnep alkalmából tartott fogadáson
Aggodalom és szenvedés nyomja rá a bélyegét az idei nemzeti ünnepre a Covid-19 világjárvány miatt - mondta a Cotroceni-palotában tartott ünnepi fogadáson elhangzott beszédében Klaus Iohannis államfő.
Egészségügyi dolgozókat és tanárokat tüntetett ki a nemzeti ünnep alkalmából az államfő
Egészségügyi dolgozókat, tanárokat és a civil társadalom kiemelkedő képviselőit tüntette ki szerdán, a román nemzeti ünnep alkalmából Klaus Iohannis.
Cookie