×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Klaus Iohannis megköszönte Orbán Viktornak a koronavírusos betegek ellátásában nyújtott segítséget

2021.10.15 - 21:26
Megosztás:
Klaus Iohannis megköszönte Orbán Viktornak a koronavírusos betegek ellátásában nyújtott segítséget
Klaus Iohannis államfő telefonon beszélt pénteken Orbán Viktorral, megköszönve a magyar miniszterelnöknek a súlyos állapotban levő koronavírusos betegek ellátásában nyújtott segítséget.

Románia elnöke "igazi szolidaritási gesztusként" értékelte a segítségnyújtást, és különösen méltányolta a válságos állapotú betegek gyors átszállítását a szegedi és debreceni kórházakba - áll az Államelnöki Hivatal tájékoztatásában.

A közlemény szerint a telefonbeszélgetést a román fél kezdeményezte.

A román és a magyar hatóságok közötti megállapodás nyomán csütörtökön nyolc, pénteken pedig további tizenkét súlyos állapotban levő koronavírusos beteget szállítottak Romániából magyarországi kórházakba.

AGERPRES

Varsóban megkezdődött az európai konzervatív pártok vezetőinek konferenciája
Megkezdődött szombaton Varsóban az európai konzervatív pártok vezetőinek Varsói Csúcstalálkozó (Warsaw Summit) elnevezésű konferenciája, amelyen a Európai Unió (EU) jövőjéről, valamint a konzervatívok jövőbeni együttműködéséről is egyeztetnek — közölte a lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info).
Iohannis: Itt az ideje a mérhető eredményeknek és a régóta esedékes reformoknak
'Atipikus' kormánya van jelenleg Romániának - jelentette ki Klaus Iohannis államfő szerdán, a román nemzeti ünnep alkalmából tartott fogadáson elhangzott beszédében.
Iohannis az oltás fontosságát hangsúlyozta a nemzeti ünnep alkalmából tartott fogadáson
Aggodalom és szenvedés nyomja rá a bélyegét az idei nemzeti ünnepre a Covid-19 világjárvány miatt - mondta a Cotroceni-palotában tartott ünnepi fogadáson elhangzott beszédében Klaus Iohannis államfő.
Cookie