×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Kokainnal fűszerezett buli

2019.01.05 - 12:00
Megosztás :
 • Kokainnal fűszerezett buli

  Nagyszabású razziát tartottak a rendőrök Avasfelsőfaluban — öt, kokainnal fűszerezett buliból hazatartó sofőrt elő is állítottak.

   

  Felbolydult méhkashoz volt hasonlatos Avasfelsőfalu csütörtökön este, a rendőrök és közlekedésrendészek majd' minden úton és utcában ellenőrzőpontokat állítottak fel, miután „fülest” kaptak arról a zárt körű és exkluzív buliról, amelynek résztvevői nem csak egy-egy jointra (marihuánás cigaretta) pipáltak rá, de bőségesen felszippantgattak a mind anyagilag, mind fajsúlyilag kemény drognak minősülő kokain csíkjaiból is. A razzia eredményeként öt, 21–36 év közötti fiatalt szállítottak ki a volán mögül és kísértek be kihallgatásra, valamint vér- és vizeletvizsgálatra. Az ügyben a nyomozás tovább folytatódik, annál is inkább, mivel nem ez volt az első alkalom, hogy az Avas fővárosában élő/ünnepelni hazajövő, kiemelkedően jó anyagi körülményekkel rendelkező fiatalok kemény drogokkal fűszerezték a szórakozást.

  A kemény drogok közül pedig a kokain az egyik legveszélyesebb, a szervezetbe kerülését követően rövid ideig tartó erős eufóriát okoz, amelyet rögtön az ellentéte követ: mély depresszió, idegesség — és sóvárgás még több drog után. Ugyanis a használók nagyon rövid idő alatt toleranciát fejlesztenek ki, ezért csak a folyamatosan emelkedő mennyiséggel és az egyre gyakoribb használattal érik el ugyanazt a hatást.

  Bebizonyosodott, hogy ha egyszer valaki elkezdi fogyasztani, akkor testileg és lelkileg majdnem lehetetlen leszoknia róla, és súlyos paranoiát, dühöt, ellenségességet és idegességet okoz még akkor is, amikor a személy nem áll a közvetlen hatása alatt. Függetlenül attól, hogy milyen mennyiségben vagy milyen gyakran fogyasztja valaki, a kokain növeli annak kockázatát, hogy szívinfarktus, agyvérzés, görcs vagy légzési elégtelenség következzen be, amelyek bármelyike hirtelen halált okozhat. Nem mellesleg az egyik legkevésbé „válogatós” kábítószer: a kokainisták felölelik az összes korosztályt, foglalkozást és vagyoni réteget, még nyolcéves iskolás gyerekeket is.

  Cookie