×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
30 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Vidék

Kölcsey-emlékfutás: a térség legnépszerűbb tömegsportrendezvénye

2016.08.07 - 09:27
Megosztás:
 • Kölcsey-emlékfutás: a térség legnépszerűbb tömegsportrendezvénye

  Szombaton hetedik alkalommal rendezték meg a Kölcsey-emlékfutást Tasnád és Sződemeter között. A közel tíz kilométeres távot több mint százan tették meg gyalog vagy kerékpáron.

  A Tasnádi Református Egyházközség és a sződemeteri leányegyház szombaton hetedik alkalommal rendezte meg a Kölcsey-emlékfutást, amiről most már elmondhatjuk, hogy a térség egyik legizgalmasabb és legnagyobb tömegsportrendezvénye. A résztvevők, akik Tasnádról, a közelben lévő falvakból, Nagykárolyból és elég sokan Szatmárnémetiből érkeztek, kilenc órától gyülekeztek a tasnádi református templom előtti parkban, ahol nyilvántartásba vették őket és kölcseys pólót öltöttek magukra. Pakulár István és Pakulárné Bú Julianna lelkipásztorok, a rendezvény főszervezői adtak utasításokat, lehetőség volt orvosi vizsgálatra, orvosi tanácsra, ugyanis jelen volt dr. Vass Zoltán és a Maurer Alapítvány mentőautója kísérte a futókat és kerékpározókat. Elsőként indultak a gyalogosok, őket követték a kocogók, a futók és a kerékpározók. A nagy hőségben mindenki számára komoly megpróbáltatás volt a táv megtétele.

  A Tasnád és Sződemeter közötti útszakaszon négy ponton osztottak vizet. A szervezők induláskor figyelmeztették a résztvevőket, hogy nem versenyről van szó, a rendezvény célja népszerűsíteni Kölcsey Ferenc, nemzeti imánk írójának születési helyét és szellemi értékét. Azok, akik több éve részt vesznek az emlékfutáson, most is nagy élményként élték meg az emlékfutást. Igyekeztek mielőbb a célba érni, hogy bizonyítsák: nem fog ki rajtuk sem a távolság, sem a hőség, jó egészségnek örvendenek és nagy öröm számukra megérkezni Kölcsey szülőhelyére és az ott épülő kulturális központhoz. Az érkezőket vízzel, hűsítőkkel, fánkkal, fagylalttal, a felnőtteket sörrel várták. A bográcsokban készülő étel illata töltötte be a környéket, azok, akik a nagy hőségben megtették a távot, megérdemelték az ebédet, közben beszélgetésre is volt lehetőség.

  Az esemény rendszeres résztvevői régi ismerősökként köszöntötték egymást és nagy örömmel tapasztalták, hogy a Kölcsey Ferenc nevét viselő kulturális és egyházi központ építése jó ütemben halad, a magyar kormány támogatásával épülő létesítmény pedig kitűnő helyszínt biztosít majd az itt szervezett kulturális rendezvényeknek.

  Elek György

   

  Cookie