×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Kolozs megye: A Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság felügyelői 50 köbméternyi hulladékot fedeztek fel a Roska patakban

2021.03.11 - 14:38
Megosztás:
Kolozs megye: A Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság felügyelői 50 köbméternyi hulladékot fedeztek fel a Roska patakban
A Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság (ABA) felügyelői körülbelül 50 köbméternyi hulladékot találtak a Hideg-Szamos egyik mellékvizének, a Roska (Râşca Mare) pataknak a medrében.

A felügyelők a Kolozs megyei Gyalu község közigazgatási területén találtak rá a nagy mennyiségű hulladékra, a patak medrében. Megközelítőleg 50 köbmétert tesz ki a háztartási hulladékból, pillepalackokból, textíliákból, ócskavasból, növényi hulladékból álló illegális szemétlerakat, amely mintegy 50 méter hosszan borította a medret, derül ki a vízügyi igazgatóság csütörtökön kiadott közleményéből.

A vízügyi igazgatóság felügyelői azonnal felszólították a területet igazgató Hideg-Szamos erdészeti hivatalt, hogy sürgősen távolítsa el a szemetet. A gyalui polgármesteri hivatal emberei is segédkeztek ebben, de közel 10 napig tartott, amíg a patakmedret sikerült kitakarítani.

A hatóság jelentette az ügyet a Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányságon, és vizsgálat indult a környezetszennyezők azonosítása érdekében, mutat még rá a közlemény.
AGERPRES

Környezettudatosságból jeles
Rendkívül eredményesnek bizonyult az a hulladékgyűjtési akció, amelyet április 3-án bonyolított le egy csapat szatmárhegyi fiatal: 32 önkéntes 90 zsáknyi hulladékot szedett össze.
EU-s viszonylatban kevés hulladékot termelünk
Az Eurostat szerint a romániai lakosok termelik a legkevesebb kommunális hulladékot az EU-ban.
Ennyi hulladékot gyűjtöttek szelektíven Nagykárolyban
Odafigyelnek a nagykárolyiak a szelektív szemétgyűjtés fontosságára, legalábbis ezt mutatják azok a számadatok, melyek a tavalyi évben a városban szelektív módon begyűjtött szemét mennyiségére vonatkoznak.
Cookie