×
2020. 08 05.
Szerda
Krisztina
30 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Kolozsváron kezdenek a lányok

2017.09.26 - 16:00
Megosztás:
 • Kolozsváron kezdenek a lányok

  Bizakodva mentek Kolozsvárra a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacspatának a játékosai, ahol szerdán 19 órától a bajnoki ezüstérmes Universitatea ellen játszanak a Román Kupa-selejtező első meccsén.

  Szerdán a Román Kupa-selejtező első mérkőzésével megkezdődik a női kosárlabda élvonal 2017–2018-as idénye, a Szatmárnémeti VSK pedig éremszerzési reményekkel fogja várni a küzdelmeket.

  Az már ismert, hogy a keret alaposan megváltozott a tavalyihoz képest. Elsőként Jose Araujo portugál edzőtől vált meg a klub, majd a játékoskeretben is kisebb módosításokat végeztek. Rutinos játékosokat hoztak, viszont a legjobbak játékára még várni kell, hiszen nem épültek fel teljesen egy korábbi sérülések miatt. Porchia Green és Taneisha Harrison vélhetően csak október közepén léphetnek majd pályára – legalábbis egyes szakemberek úgy vélik, hogy a két rutinos játékosnak a bevetése egyelőre nem ajánlott. Pedig ugyanazok a szakemberek úgy vélik, hogy a kettejükkel alaposan feljavulna a VSK játéka, amely úgy tűnik, egyelőre akadozik. A Marius Dobă, Octavian Boian edzőpáros elsősorban abban bízik, hogy a másik két rutinos, újonc idegenlégiós, Destiny Williams és Marina Solopova koncentráltabban játszik majd, mint a temesváriak elleni felkészülési meccsen, ahol az amerikai és a litván lányok igen sokat hibáztak, főleg a mérkőzés első felében.

  A szerdai kolozsvári mérkőzésre a teljes kerettel utazott el a szakmai stáb: Andra Mandache, Alexandra Uiuiu, Marina Sfârlea, Andreea Lazar, Valentina Bolba, Szmutku Renáta, Kádár Annamária, Destiny Williams, Porchia Green, Taneisha Harrison, Kristina Baltic és Marina Solopova is ott voltak a buszon. A VSK keretéből egyébként öten játszottak korábban a kolozsvári „egyetemisták” mezében: Lazar és Szmuktu korábban voltak a kincses város csapatának a keretében, míg Mandache, Sfârlea és Harrison az elmúlt idényben bajnoki ezüstérmesek lettek az Universitateával.

  A kolozsváriak kerete is változott, de úgy tűnik, hogy nem gyengült a tavalyihoz képest. Így nagyon kiegyenlített összecsapás várható a szerdai, 19 órakor kezdődő találkozón, amelyet a Sorin Drugău, Andrada Csender, Bukaresti László bíróhármas fog vezetni.

  „Mindkét csapat játékoskerete változott az elmúlt idényhez képest. Sajnos kevés információnk van a kolozsváriak változásairól. Viszont a mi csapatunkat jó játékosok alkotják, és bízom benne, hogy egy pozitív eredménnyel térünk haza. Be akarunk jutni a kupasorozat nyolcas döntőjébe” — nyilatkozta Florin Mureșan, a VSK kosárlabdacsapatának a menedzsere.

  Négy párharcot rendeznek a kupaselejtezőben. Címvédés nem lesz, mivel a tavalyi győztes CSM Târgoviște visszalépett a bajnokságból. Tíz csapat maradt a női mezőnyben, így selejtezős párharcok négy győztese, illetve a két kiemelt Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Brassói Olimpia mellett további két, a selejtezőben vesztes csapat is továbbjut. Azok a csapatok lesznek a „lucky loser”-ek, akik az oda-visszavágós párharcokban a legkisebb különbséggel kapnak ki.

  A Kolozsvári U – Szatmárnémeti VSK párharc visszavágóját szombaton 18 órától fogják rendezni a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben.

  Román Kupa, selejtező, 1. mérkőzés

  Szerda

  CSBT Alexandria – Marosvásárhelyi UPM BC Sirius

  Galaci Phoenix – Gyulafehérvári CS Universitatea

  Kolozsvári Universitatea – Szatmárnémeti VSK

  Temesvári CS SCM – Aradi FCC ICIM.

  Pesek Attila

  Cookie