×
2020. 08 07.
Péntek
Ibolya
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Könnycsepekkel öntözött ezüstérem

2019.05.21 - 21:17
Megosztás:
 • Könnycsepekkel öntözött ezüstérem

  Hiába vezetett két és fél negyeden keresztül a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, a bajnoki döntő utolsó meccsének utolsó percét jobban bírta a Sepsi-SIC, így Maikel Lopez vezérletével sem sikerült bajnokságot nyerniük a szatmáriaknak: ez a negyedik ezüst.

  Most mindennél jobban hitték a szatmáriak, hogy a Városi Sportklub végre megtöri a jeget, és a negyedik bajnoki döntőben sikerül végre aranyérmet szereznie. Az idei finálét ugyanis visszahozta 0–2-ről, így először játszhatott ötödik, mindent eldöntő mérkőzést.

  Akárcsak az eddigi négy találkozón, kedden sem esett egymásnak a két csapat az első percekben. A szoros védekezés, a feszült hangulat és a mérkőzés hatalmas tétje mind rányomta a bélyegét a találkozó első perceire. Három perc után Jovana Pasic pontjaira azonnal érkezett Andreea Huţanu válasza, azonban öt perccel később a montenegrói lány triplája beállította csapata addigi legnagyobb előnyét (13–6). Kádár Annamária megtörte a jeget: tucatnyi próbálkozás és 88 perc várakozás után végre betalált a 19 éves szatmári lány, és triplája visszahozta a VSK reményeit.

  Mínusz négyről kezdődött a második negyed a szatmáriak szempontjából, viszont Oláh Andrea keze is elsült, majd Brittany Denson távoli találata kiegyenlítette az eredményt (19–19). Innen már Maikel Lopez edző tanítványai irányítottak, és bár a szünetben még csak egy pont volt a VSK előnye (25–26), fordulás után viszont szárnyalva kezdett a szatmári csapat: Denson, Promise Amukamara és Oláh Andrea három perc alatt tizenegy pontot tett a két csapat közé (25–36), azonban a folytatásban csak öt pontot kapart még össze a VSK, így az utolsó negyedre már csak négyegységnyi maradt a szatmári fórból (37–41).

  Húsz másodperc elég volt Matea Tavicnak, hogy elkövessen két személyi hibát és kipontozódjon, így Lopez gondban volt, hiszen egyetlen irányítóval maradt. Amukamara, Andra Mandache és Oláh Andrea tisztes távolságra tartották a Sepsit (44–51), azonban az utolsó perc végzetes volt a piros-fehéreknek. Demeter Nóra pontjai kettőre hózták fel a Sepsit, azonban a megítélt szabaddobás nem ment be (54–56). Amukamara viszont támadásban hibázott, túloldalt pedig Annemarie Gödri-Părău betalált, és a megítélt szabaddobást sem hibázta el (57–56). Lopez azonnal időt kért, hiszen még egytámadásnyi idő maradt, azonban elvesztették a labdát a szatmári lányok, és a végén már későn faltoltak. Kristina Topuzovic mindkét szabaddobást értékesítette (59–56), a hátralevő két másodperc pedig kevés volt a szépítéshez.

  Könnyes szemekkel rogytak össze a szatmári lányok a mérkőzés végét jelző sípszó után, hiszen a VSK-nak negyedik nekifutásra sem sikerült bajnoki döntőt nyernie, míg a háromszékiek már a negyedik bajnoki címűket ünnepelhették.

  Mindenesetre a VSK játékosai dicséretet érdemelnek, hiszen hatalmasat küzdöttek egy olyan csapat ellen, amelynek erősebb kerete volt. Talán egy kis erősítéssel és Lopezzel a kispadon a következő idényben több jön össze.

  Szép volt, lányok!

  Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, döntő, 5. mérkőzés

  Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Szatmárnémeti VSK 59–56 (15:11, 10:15, 12:15, 22:15)

  Sepsi-SIC (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Gödri-Părău (11/4/5), Higgins (12/9/2), Pasic (5/2/0), Demeter (6/8/2), Solopova (7/6/1), Şipoş, Nagy, Kovács, Slamova (12/3/1), Topuzovic (6/5/2). Vezetőedző: Zoran Mikes.

  VSK (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Huţanu (4/3/0), Kádár (5/2/1), Mandache (9/7/1), Denson (15/11/4), Amukamara (6/4/7), Oláh (17/3/2), Uiuiu, Tavic (0/0/4). Vezetőedző: Maikel Lopez.

  Pesek Attila

  Cookie