×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Könnygázzal fújt le két kisdiákot a tanítónő

2019.09.12 - 14:24
Megosztás :
 • Könnygázzal fújt le két kisdiákot a tanítónő

  Állítása szerint zavarta a tanítást a 6 és 7 éves kisdiák és meg is támadták, ezért fújta le őket könnygázzal a tasnádszántói iskolába frissen került tanítónő.

  Jóformán alig kezdődött meg a tanév, de Szatmár megye történelmében az egyik legsúlyosabb incidens történt a Tasnádszántói Általános Iskolában, ahol a 43 éves D. L. szerdán délelőtt könnygázzal fújt le két, egy 6 és egy 7 éves előkészítő osztályos gyermeket — állítása szerint azok zavarták a tanítást és amikor rendre intette őket, „megtámadták”. Az érkőrösi illetőségű gyermekeket az iskola vezetősége azonnal a helyi orvosi rendelőbe, majd onnan a tasnádi kórházba szállították, s az orvosok megállapítása szerint szerencsére egyikük sem szenvedett maradandó károsodást.

  A tanítónőt a tasnádszántói rendőrök vették őrizetbe és 24 órára elő is állították, esetleges előzetes letartóztatásba helyezéséről a Nagykárolyi Bíróság bírái döntenek majd — munkaszerződését pedig azonnal fel is bontotta a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. „Nem hivatkozhatsz önvédelemre két hatéves kisgyermek esetében. Ha gimnazisták lettek volna, még megérteném, de ebben az esetben semmiképp” — nyilatkozta Călin Durla főtanfelügyelő, aki szerkesztőségünk megkeresésére elmondta azt is: mivel az érkőrösi iskola épületét felújítják, az ottani nebulók most a tasnádszántói iskolába járnak.

  A Szatmárnémetiben lakó D. L.-t szeptember 6-án helyezték a Tasnádszántói Általános Iskolába, miután sikeresen vizsgázott az ideiglenes tanítónői tisztség betöltésére — a nyomozás egyébként arra is kiterjed, a jelentkezésekor benyújtott orvosi papírokat látatlanban pecsételték, írták alá a szakemberek, vagy valóban elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat. S hogy miért hordott magánál könnygáz-sprayt a tanítónő? Caracal-pszichózis: a sprayt egyik családtagja vette neki, hogy legyen mivel megvédenie magát, ha a mindennapi, közel 50 kilométeres, Szatmárnémeti–Tasnádszántó közötti ingázás során valaki esetleg megtámadná, vagy bármilyen atrocitás érné.

  Cookie