×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Könnyítettek a határátlépésen a szomszéd országban munkát vállaló határmentieknek

2020.09.25 - 17:25
Megosztás:
Könnyítettek a határátlépésen a szomszéd országban munkát vállaló határmentieknek
Kihirdette Klaus Iohannis államelnök pénteken a törvényt, amely értelmében könnyített körülmények között ingázhatnak ezentúl a román-magyar határ mentén élők, amennyiben rendelkeznek ingázói okirattal.

A jogszabálytervezetet az RMDSZ, a PSD, a PMP, a Pro Románia és a nemzeti kisebbségek frakciójának törvényhozói nyújtották be.

A törvény előírja, hogy ingázói okiratra jogosultak azok a személyek, akik Romániában élnek és Magyarországon dolgoznak. Ez fordított esetben is érvényes. Az ingázói okirattal könnyített körülmények között léphetik át a határt. A törvény továbbá arra kötelezi a belügyminisztériumot, hogy külön útsávot biztosítson az ebbe a kategóriába tartozó személyek számára. Az ingázói okiratot a családtagok is igénybe vehetik.

A törvény egy másik, 2021. január elsején hatályba lépő előírása értelmében ugyanakkor a belügyminisztérium további határátkelő pontokat fog megnyitni.
AGERPRES

Megközelítőleg 100.000-en lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 100.000 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 35.400 gépkocsival (ezek közül 15.200 teherszállító járművel) - tájékoztatott szombaton az országos határrendészet (IGPF).
Felelősségre vonják a főtanfelügyelőket
Felelősségre vonják a tanfelügyelőségek vezetőit azokban a megyékben, ahol késik az iskolások ingázási költségeinek és az ösztöndíjaknak a kifizetése - jelentette be szerdán az ügyvivő oktatási miniszter.
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Cookie