×
2020. 07 08.
Szerda
Ellák
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Konzultációra hívják megyeszerte a lakosokat

2020.02.24 - 10:26
Megosztas :
 • Konzultációra hívják megyeszerte a lakosokat

  Hétvégén a megye 8 pontján döntöttek a lakosok arról, hogy kiket látnának a városuk vagy községük élén. Van, ahol a jelenlegi csapat kapott bizalmat, van, ahol ez nem ennyire egyértelmű.

  Szatmár megyében nemcsak a hétköznapok, de a hétvégék is mozgalmasan telnek, ugyanis március 8-ig minden RMDSZ-es községben elektoros vagy urnás előválasztást tartanak annak érdekében, hogy minél szélesebb körű konzultációra hívják a lakosokat, hogy azután valóban az induljon a helyhatósági választáson, akit az ott élők szeretnének és támogatnak majd. A közgyűlések az előző négy év lezárásával, a tanácsosi beszámolókkal és azok elfogadásával, az előző években elért eredmények ismertetésével kezdődnek, majd rangsorolják a tanácsos- és a polgármesterjelölteket.

  A hétvégi előválasztások sora Tasnádon kezdődött, ahol pénteken délután a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelték, s ezen alkalomból tartották meg a közgyűlést is, ahol döntöttek a jelöltek sorrendjéről. Hat jelentkező volt a tanácsosi listán, őket rangsorolták a megjelentek, a hetedik, a listavezető pedig a városi szervezet elnöke, Kiskasza Balázs jelenlegi alpolgármester. Abban is megegyezés született a gyűlésen, hogy a polgármesterjelölt személyét illetően egy későbbi időpontban, de még március elsejéig döntenek majd. A gyűlésen részt vett Erdei D. István képviselő, valamint Balogh Sándor és Véron András megyei tanácsosok.

  Szombaton két olyan településen került sor a közgyűlésre, ahol korábban problémák voltak. Az elmúlt négy év azonban jó irányba terelte a történéseket, így nyugodtabban vágnak neki a választásoknak. Kökényesden — Tóth Zoltán polgármester beszámolja szerint — közösségi összefogás, alázat, munka és becsület jellemezte az elmúlt időszakot. Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke elmondta, hogy az elmúlt négy év a nyugodt fejlődés időszaka volt, amellyel hatalmasat fejlődött a község. Az eseményen Magyar Lóránd parlamenti képviselő kiemelte, hogy a településen nem árkokat, hanem hidakat építettek, így a következő időszakban is erős összefogás jellemzi majd a kökényesdi RMDSZ-t. A közgyűlés egyhangúan megszavazta Tóth Zoltán újbóli indulását, akit továbbra is egy erős csapat támogat a munkában.

  Ezt követően Avasújvárosba érkezett meg Nagy Szabolcs és Magyar Lóránd, immáron Pataki Csaba megyei RMDSZ-elnökkel együtt, ahol tenni akaró fiatalokkal találkoztak. A község szemmel látható fejlődésen ment keresztül itt is. „Majláth Gábor vezetése alatt rend lett, megszépült a község, és jó irányba halad a tanácsosok segítségével, akik elszánt és erős csapatként dolgoznak” — mutatott rá Pataki Csaba, akinek a vezetésével zajlott a gyűlés, amelyen a jelen lévő több mint 200 lakos be is bizonyította, hogy az elnök szavai igazak, hiszen ismét bizalmat szavaztak a csapatnak.

  Vasárnap Ákoson, Kolcson, Lázáriban és Érszakácsiban is közgyűlések voltak, azok eredményeiről egy későbbi lapszámunkban olvashatnak majd.

  Cookie