×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Korábban nyit az átkelő

2020.05.06 - 08:02
Megosztás:
Korábban nyit az átkelő
Május 5-től változott a Nagylak I határátkelő nyitvatartása a Magyarország területére belépők számára, függetlenül attól, hogy átutazók-e.

Jelen pillanatban a román-magyar határszakaszon egyetlen olyan átkelő működik, amelyet a Magyarország területére belépő, nem ingázó személyek használhatnak, függetlenül attól, hogy a szomszédos országban akarnak-e maradni, vagy azon keresztül továbbutazni, s ez Nagylak I.

A torlódások, hosszas várakozás elkerülése érdekében május 5-től változott a határátkelő nyitvatartása, s a magyar hatóságok döntése értelmében ezentúl reggel 7 és hajnali 1 óra között (itthoni idő szerint) vehetik igénybe — fogalmaz közleményében a Román Határrendészet. Emlékeztet ugyanakkor arra is: belépéskor a Magyarország területén átutazóknak be kell mutatniuk egy olyan dokumentumot, amely igazolja, hogy a célországba való belépésük engedélyezett.

Az ingázók — azaz akiknek az országhatártól számított 30 kilométeres távolságon belül van bejelentett lakcímük, illetve munkahelyük — vagy akik egészségügyi beutalóval rendelkeznek, továbbra is a petei, csanálosi, székelyhídi, borsi, nagyszalontai, varsándi, tornyai és nagycsanádi átkelőket használhatják.

 

Megközelítőleg 100.000-en lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 100.000 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 35.400 gépkocsival (ezek közül 15.200 teherszállító járművel) - tájékoztatott szombaton az országos határrendészet (IGPF).
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Cookie