×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Körgyűrű: állítják az oszlopokat

2021.08.04 - 08:00
Megosztás:
Körgyűrű: állítják  az oszlopokat
A körgyűrűépítéshez közvetve kapcsolódó, évek óta várt munka ért a második fázisához: összeszerelésük után elkezdték felállítani azokat a villanyoszlopokat, amelyek a 194-es út mentén a középmagas feszültségű vezetékeket távolítják el a körgyűrűnek egy itteni, kritikus szakaszától.

Felüljáróval hágja át ezt az utat a körgyűrű, ám oszlop és vezeték volt útjában eddig a nyomvonalnak, amit — hiába kezdődött el már évek óta a körgyűrűépítés — az Electrica nem volt képes elköltöztetni.
A munka elkezdéséhez meg kellett állapítani, milyen más vezetékekről lesz lehetőség betáplálni azt a megyerészt, amelyik ezen a vezetéken keresztül kapta az áramot, hogy ne legyen huzamos ideig tartó áramkimaradás. Későn is kezdték el ezt az egész vezetékköltöztetés megvalósíthatósági tanulmányában kidolgozni, ráadásul mire kész lett, elavult, így tavaly újat kellett készíteni.
A munka lényege, hogy vezetéket tartó oszlopokat kell az úttól távolabb, a mezőn felálítani, amin át el lehet vezetni a körgyűrű fölött a villanydrótokat ott, ahol a felüljáró emelkedése még nem kezdődik el, így biztosítva azt a távolságát a vezetékeknek az úttesttől, amelyik elő van írva egy ilyen rangú út esetében. E hónap derekára várható, hogy a vezetékek fel is kerüljenek a rendszerből kiiktatott három oszlop dolgát elvégző öt új oszlopra, és ezek újra feszültség alá legyenek helyezve, megszűnjön az ideiglenes betáplálás, és újra innen érkezzen az áram az átalakító állomásokon keresztül az elektromos energiával ellátott cégekhez és háztartásokba.

Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Cookie