×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
13 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Környezettudatosságból jeles

2021.04.07 - 10:15
Megosztás:
Környezettudatosságból jeles
Rendkívül eredményesnek bizonyult az a hulladékgyűjtési akció, amelyet április 3-án bonyolított le egy csapat szatmárhegyi fiatal: 32 önkéntes 90 zsáknyi hulladékot szedett össze.

Amint már arról korábban beszámoltunk, egy csapat szatmárhegyi fiatal egy hulladékgyűjtési akció keretén belül szeretett volna hozzájárulni környezetük ápolásához, megtisztítva a környéket a felelőtlenül szétszórt hulladékoktól. Fehér Gyula agrármérnök és az esemény egyik főszervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy az április 3-án lebonyolított példaértékű eseményt hatalmas sikerként könyvelhették el. A hulladékgyűjtési akcióban 32 önkéntes fiatal vett részt, akik zsákokkal, védőkesztyűkkel és fertőtlenítőszerekkel felszerelkezve fogtak hozzá a környék megtisztításához. Mint megtudtuk, munkájuk nem volt hiábavaló, hiszen nem kevesebb mint kilencven zsák hulladékot szedtek össze a fiatalok, és két illegális szemétlerakót számoltak fel. Fehér Gyula elmondta, hogy rendkívül hálás minden egyes résztvevőnek, hiszen jelenlétük és hozzájárulásuk által bebizonyították, hogy szeretnének egy tiszta, ápolt és egészséges környezetben élni. Fontos tudni, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen jellegű kezdeményezés. Fehér Gyula biztosított afelől, hogy a jövőben is szeretnének hasonló akciókat szervezni, ahová minél több jelentkezőt várnak majd. E kezdeményezés is annak a bizonyítéka, hogy egy jól működő, erős, fiatal közösség rengeteg jót tehet, ha közös erővel küzdenek céljaikért.


Kallós András

 

Szemétgyűjtési akciót szerveznek a szatmárhegyi fiatalok
Példaértékű az a kezdeményezés, amelyet a szatmárhegyi fiatalok egy része szeretne megvalósítani április 3-án, szombaton: szeretnék megtisztítani a környéket a szétszórt hulladékoktól.
„Nagyot szólt” a szatmárhegyi illegális buli
A Szatmár Megyei Rendőr–felügyelőség rövidke közleményben tudatta, hogy vasárnap hajnali 1 órakor hivatalból eljárást indított egy magánrendezvény ellen, amelyet Szatmárhegyen, az egyik panzióban tartottak.
Kolozs megye: A Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság felügyelői 50 köbméternyi hulladékot fedeztek fel a Roska patakban
A Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság (ABA) felügyelői körülbelül 50 köbméternyi hulladékot találtak a Hideg-Szamos egyik mellékvizének, a Roska (Râşca Mare) pataknak a medrében.
Cookie