×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Környezetvédelmi miniszter: Több tíz millió facsemetét ültetünk el idén Romániában

2021.03.21 - 19:35
Megosztás:
Környezetvédelmi miniszter: Több tíz millió facsemetét ültetünk el idén Romániában
Több tíz millió facsemetét fognak elültetni idén Romániában az erdők ügykezelésével foglalkozó hatóságok - hangsúlyozza Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter az erdők világnapja alkalmából kiadott üzenetében.

"Határozott törekvésünk, hogy növeljük Romániában az erdők területét, erdősítve az elhanyagolt, száraz, elsivatagosodó területeket.
Az erdők nemzetközi napja jó alkalom arra, hogy típustól függetlenül tudatosítsuk az erdők fontosságát és mindazt az értéket, amit képviselnek számunkra" - hangsúlyozza a tárcavezető vasárnapi Facebook-bejegyzésében.

Üzenetében Tánczos kiemeli, az erdőket és az erdősített területeket több mint 60.000 fafaj alkotja, és több mint egymilliárd ember függ közvetlenül az erdőktől az élelmezés, lakhely, energia és jövedelem szempontjából. "Az erdők értékesebbek annál, hogy csak úgy veszni hagyjuk azokat!" - hívja fel a figyelmet.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Közgyűlése 2012-ben jelölte ki március 21-ét az erdők világnapjává.

AGERPRES

Fotó: freepik.com

Hétvégén tartják a tavaly elmaradt faültetési akciót
A szatmárnémeti My Forest — Pădurea Mea Egyesület április 10-én tartja meg megyénkben erdősítési projektjének első tevékenységét. Az ültetést erdészeti szakemberek vezénylik majd.
Faültetés Vetés és Óvári között
Felújították a Vetés és Óvári közötti útszakaszt, ami lényegesen megkönnyíti a két település közötti közlekedést — tájékoztatott Ilyés Gyula, Vetés község polgármestere.
Szentmisét tartottak a betegekért
Isten a javunkat akarja, még a megpróbáltatások idején is. Engedjük, hogy Isten megéreztesse velünk, ő a mi gondviselő Atyánk! — mondta csütörtökön, a betegek világnapján bemutatott szentmisén a szatmárnémeti székesegyházban Schönberger Jenő püspök.
Cookie