×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Körvonalazódik az új városvezetés

2012.06.20 - 09:32
Megosztás:
Körvonalazódik az új városvezetés

Kovács Jenővel, Nagykároly régi-új polgármesterével az új helyi tanács várható összetételéről és az alpolgármester személyéről beszélgettünk. A választások után elkezdődik a projektek kivitelezése.

 

 

Rövid időn belül megyeszerte megalakulnak az új helyi tanácsok, így Nagykárolyban is. Az RMDSZ-NDF frakció tanácsosainak pontos névsora még körvonalazódik, az azonban már biztos, hogy a befutók közül Bekő Tamás és Tukacs József visszalépnek, mondta Kovács Jenő polgármester, a szervezet nagykárolyi elnöke. A jelenlegi információk szerint tehát a tizenegy RMDSZ-es helyet a következők foglalhatják el: Keizer Lajos, Poósz Szabolcs, Visnyai Csaba, Hágó Áron, Brém Árpád, Fazakas Zoltán, Leitner Róbert, Müller Johann, Csizmadia Zsolt, Vénig Gabriella, Tempfli László. Marad az elmúlt évekből ismerős négy bizottság is a tanácsban, mondta a polgármester, mindegyikben 3-3 RMDSZ-t képviselő tanácsossal, az USL pártszövetségnek 2-2 helyet szeretnének felajánlani.

Az alpolgármester személyét illetően sok volt a találgatás, főleg USL-s körökben, Kovács számára azonban egyértelmű, hogy a tisztséget eddig is betöltő Keizer Lajost fogja javasolni. Többen sérelmezik, hogy Nagykárolynak nincs román alpolgármestere, Kovács Jenő szerint azonban nem a nemzetiség, hanem a kompetencia alapján kell a tisztségeket betölteni: „Emberekben kell gondolkodni, nem pártokban. Amíg az óvodák élére is pártalapon jelölik ki a vezetőket, addig nem lesznek működőképes intézményeink. Amúgy csodálkozom a PNL-s tanácsosok ellenkezésén, hiszen néhány éve ők is Keizer Lajost javasolták polgármesternek. Azt üzenném nekik, hogy nem kell megijedniük, nem vagyunk „románfalók”, feleségem román, ahogyan az alpolgármester úré is, szem előtt tartjuk a román közösség érdekeit is.”

A választások végeztével lassan visszatérnek a dolgok megszokott medrükbe, a hétköznapok újra a munkát hozzák előtérbe. A legfontosabb most a hatprojektes városfejlesztési terv továbbvitele, általában a szerződések aláírásánál tartanak. Éppen tegnap találkoztak az önkormányzat képviselői a színház restaurálását végző kivitelezővel, a munkát ott hamarosan elkezdik.

Fischer Botond

 

Cookie