×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
16 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Köszönjük szépen, lopóautó!

2019.11.07 - 08:00
Megosztas :
 • Köszönjük szépen, lopóautó!

  Érződik az autóelszállító tevékenységének jótékony hatása Szatmárnémetiben; autósok, buszsofőrök és kukáskocsi-vezetők mondják, hogy sokat javult a közlekedés, mióta jár a lopóautó.

  Fél éve üzemel Szatmárnémetiben az autóelszállító, érezhetően jobb forgalomról beszélnek a szatmárnémeti autósok. Érzik a lopóautóüzem jótékony hatását buszsofőrök és kukásautó-kezelők is. A platós kocsit főleg a városközpontban vetették be a május óta tartó szolgálat idején, és ott is főleg olyankor, amikor az autós, a gyalogos vagy a kerékpáros közlekedést gátoló autótól kellett mentesíteni a közterületeket. A leginkább észrevehető javulást azokban a kereszteződésekben tapasztalják az autósok, ahol a jobbra tartók számára zölden villogó lámpa engedi a továbbhaladást, vagy ahol a kilátást akadályozva parkolták le autóikat a lopóautóéra előtti időben a nemtörődöm sofőrök. Nagyon ritka, hogy autó parkoljon a Vasile Lucaciu és Tudor Vladimirescu utcák kereszteződése előtti útszakaszon, ahol a központ felé tartóktól mentesülhetett az egyenesen haladók sora, és még ráadásul buszmegálló is van. Hasonló a helyzet a Szatmárnémeti Református Gimnázium előtt is, ahol korábban rendszeres volt, hogy nem lehetett jobbra kanyarodni a villogó zöld lámpánál, mert biztosan állt valaki az iskola bejárata előtt. Nem nagyon foglalják már el a jobbra tartó sávot az Ankora előtt sem, és lehet jobbra kanyarodni a központ felől érkezőknek a sugárúti lámpánál is, nem állnak meg a tilosban a víz- vagy telefonszámlát fizetők ezen a helyen.

  A buszsofőrök is látják a javulást, kevesebb a buszöblökben hagyott autó, és a buszmegállóktól való távolságot is jobban betartják az autósok, amióta az autó elszállításának veszélye fenyeget. Főleg a Divatház előtti buszmegálló „tiszta” a leggyakrabban, de javult a helyzet a Iuliu Maniu utcai megállóban és a Vasile Lucaciu utcai buszöbölnél is, ahol korábban az volt a ritka, ha nem foglalta el autó a busz helyét.

  Jobban tudják végezni a dolgukat a kukások is, ritkábban találnak parkoló autót a kukák előtt, illetve az utcákban is jobban tudnak közlekedni a nagy szemétszállító kocsik, kevesebb az össze-vissza parkolás.

  Magánházakban lakók azt észrevételezték, hogy azok, akik eddig csak valamelyik garázsbejáró előtt találtak helyet maguknak, az utóbbi időben szabályosan is ott tudják hagyni a kocsijukat, vagy ha mégsem, nem kell órákat várni a sofőr után, a lopóautó már húsz perc elteltével szabaddá tudja tenni a bejáratot, ha kihívják.

  Princz Csaba

   

  Cookie