×
2020. 11 25.
Szerda
Katalin
0 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Belföld

Kötelező lesz a védőmaszk viselése a szabadban azokon a településeken, ahol meghaladja a 3/1000-et a fertőzöttségi arány

2020.10.13 - 22:18
Megosztás:
Kötelező lesz a védőmaszk viselése a szabadban azokon a településeken, ahol meghaladja a 3/1000-et a fertőzöttségi arány
A szabadban mindenütt kötelező lesz a védőmaszk viselése azokban a térségekben, ahol az elmúlt 14 napban jegyzett új megbetegedések összesített száma ezer lakosra vetítve meghaladja a 3-as küszöbértéket - jelentette be kedd este az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője.

Raed Arafat elmondta, azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi arány 3/1000 alatt van, a zsúfolt helyeken kötelező a védőmaszk viselése.

A döntést az országos vészhelyzeti bizottság kedd esti ülését követően jelentette be Raed Arafat.

AGERPRES

Újabb 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe a magyar kormány közreműködésével
Újabb, mintegy 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe Kínából a magyar kormány közreműködésével - közölte szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
Újabb „maszkos” községek
Még három községben haladta meg az 1,5-ös küszöbértéket a fertőzöttségi ráta: Kálmándon, Kányaházán, Mezőteremen is kötelező a maszkviselés.
Kötelezővé válik a védőmaszk használata az utcán Kolozsváron és Százfenesen; bezárnak az iskolák
Korlátozó intézkedéseket vezetett be kedden a Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság Kolozsváron, illetve Szászfenes és Alsódetrehem (Tritenii de Jos) községben, ahol a koronavírusos megbetegedések száma ezer lakosra számítva meghaladta a 3-at.
Cookie