×
2020. 11 25.
Szerda
Katalin
0 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Belföld

Kötelezővé válik a védőmaszk használata az utcán Kolozsváron és Százfenesen; bezárnak az iskolák

2020.10.20 - 19:44
Megosztás:
Kötelezővé válik a védőmaszk használata az utcán Kolozsváron és Százfenesen; bezárnak az iskolák
Korlátozó intézkedéseket vezetett be kedden a Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság Kolozsváron, illetve Szászfenes és Alsódetrehem (Tritenii de Jos) községben, ahol a koronavírusos megbetegedések száma ezer lakosra számítva meghaladta a 3-at.

A három településen kötelező lesz a védőmaszk viselete a nyílt téren, az iskolák áttérnek az online oktatásra, bezárnak a vendéglők és kávézók belterei, illetve a mozik és más kulturális intézmények, felfüggesztik a játéktermek tevékenységét - jelentette be Mircea Abrudean prefektus.

A prefektus leszögezte, a korlátozások október 22-étől, csütörtöktől lépnek érvénybe.

AGERPRES

A korlátozások meghosszabbítását sürgetik vezető német politikusok
A koronavírus-járvány második hulláma miatt bevezetett korlátozások meghosszabbítását sürgette a német kormánykoalíció több vezető politikusa vasárnap.
Szerbia további korlátozásokat vezet be
A szerb kormány tovább korlátozza a vendéglátóhelyek és üzletek nyitvatartását a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, így jövő keddtől az élelmiszerüzleteken, gyógyszertárakon és benzinkutakon kívül mindennek be kell zárnia 18 óráig.
Újabb 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe a magyar kormány közreműködésével
Újabb, mintegy 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe Kínából a magyar kormány közreműködésével - közölte szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
Cookie