×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Kovács: Gúnyt űztek a versenyvizsga jelentkezőiből

2021.10.19 - 09:49
Megosztás:
Kovács: Gúnyt űztek a versenyvizsga jelentkezőiből
Felháborodásának adott hangot Nagykároly polgármestere, Kovács Jenő a múlt héten megtartott iskolaigazgatói és aligazgatói versenyvizsgával kapcsolatban.

 Nagykároly elöljárójának álláspontja szerint az oktatási intézmények vezetőinek elsősorban menedzserként kell helytállniuk.
„Azok, akik összeállították a versenyvizsga tételsorát, úgy gondolom, soha nem vezettek egy tanintézményt sem, mi több, még tanítani sem tanítottak soha. A tételsor kérdései között egy olyan sem volt, ami a jövőbeli igazgató iskolavezetői képességére vonatkozott volna, vagy netán arra, hogy milyen jövőképpel igazgatná az adott oktatási intézményt. Nem tartom logikusnak, hogy ugyanazokra a kérdésekre kell válaszolnia egy óvoda vagy általános iskola igazgatói posztjára jelentkezőnek, mint egy szakiskola vagy elméleti középiskola vezetői tisztségére pályázónak. Röviden úgy fogalmaznék: csúfot űztek a jelentkezőkből. Felelőtlenség volt így meghirdetni és megszervezni ezt a versenyt, hiszen a tanárokból már így is sokszor űztek gúnyt, ezzel a lépéssel pedig csak tovább tetézték mindezt” — mondta Kovács.

Tanügyminisztérium: hétfő estig 86 pozitív nyáltesztet regisztráltak
Az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint hétfő este 19 óráig 86 nyálteszt eredménye lett pozitív.
Ragaszkodnak a megszokotthoz
A legtöbben nem változtatnának a jelenlegi oktatási módon, míg 40 százalék úgy véli, ebédet is kellene biztosítani az iskolai program keretében, derül ki egy közvélemény-kutatásból.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
Cookie