×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Kovács Jenő: „Én biztosan beoltatom magam”

2021.01.12 - 12:41
Megosztás:
Kovács Jenő: „Én biztosan beoltatom magam”
Nagykároly polgármestere nem ért egyet sem a vírustagadókkal, sem pedig azokkal, akik tétováznak a védőoltásra való jelentkezés kapcsán.

„Tavaly márciusig azt is mondhatnám, hogy egyfajta pozitív ábrándkép volt előttünk, ami talán még nyárig is kitartott arról, hogy elér-e hozzánk, pusztít-e nálunk is ez az egész világot próbára tevő pandémia. Elmondanám, hogy az illúzióim elfogytak, és sajnos elért hozzánk is, nálunk is pusztít, sorra szedi az áldozatokat, és jelenleg egyetlen fegyverünk van ellene: a védőoltás.
Míg tavaly alig pár embert tudtunk felsorolni ismeretségi körünkből, akik megfertőződtek volna, ma sajnos már abban a helyzetben vagyunk, hogy közeli és távoli baráti körünkből, ismerőseink és családtagjaink közül is vég nélkül sorolhatjuk a megfertőzöttek névsorát. Sajnos sokan vannak közöttük olyanok is, akiket a vírusfertőzés szövődményei el is vittek.
Még magam is vacilláltam az elején, hogy beoltassam-e magam. Ma már egyértelmű számomra, és mindenkit arra biztatok: igen, menjen, kérje és oltassa be magát, mert csak így keveredhetünk ki ebből a helyzetből. Tegyük meg azért, hogy megóvjuk családtagjainkat! Tegyük meg azért, mert csak így térhetünk vissza életünk normális ritmusába!
Tudom, hogy megoszlanak a vélemények az oltással kapcsolatban. Én a szakembereknek hiszek ebben a kérdésben, nem pedig az önjelölt vírus- és oltástagadóknak. Ez nem egy sima influenza elleni oltás, ez sokkal komplexebb annál, de ez nem meglepő, hiszen a COVID-19 sem egy egyszerű influenza. Minden oltásban van rizikó, biztos ebben is, de a szakemberek is beoltatják magukat a vakcinával, így talán nekünk is nyitottabbnak kell lennünk.
Nagyon nehéz szívvel gondolok azokra az alkalmakra, amikor rokonaim, ismerőseim hívtak, kértek, hogy valahogy próbáljak információt szerezni egy-egy kórházba utalt családtagjukról. Hatalmas volt a lelki nyomás rajtam is, hiszen rimánkodtam az orvosoknak, hogy segítsenek, vagy legalább szolgáljanak felvilágosítással. Nehéz helyzet volt, és tudom, hogy sokan voltunk ebben a helyzetben, amikor barátainkért, szeretteinkért aggódtunk. Akik továbbra sem hiszik, hogy a vírus létezik, és állítják, hogy ez az egész egy kitaláció, azoknak üzenem: sajnos nem az. És ezt nemcsak én mondom, hanem a szakemberek is. Ha nekünk nem hisznek, kérdezzék még azon ismerőseiket, akik átestek a fertőzésen! Látva, tapasztalva, milyen veszélyekkel jár a koronavírus, arra biztatok mindenkit, hogy oltassa be magát. Nem szeretnék okoskodni, de annyit kérek, mindenki mérlegeljen, hiszen mindannyiunk közös erőfeszítése kell ahhoz, hogy ennek a járványnak a végére pontot tehessünk” — nyomatékosította Kovács Jenő.

Januárra nincs már oltási időpont
Szatmár megye négy oltási központja közül egyiknél sem lehet már regisztrálni és időpontot foglalni januárra; a már sikeresen regisztráltakat természetesen beoltják, a többieknek várniuk kell.
Az élsportolók is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát az oltáskampány második szakaszában
Az oltáskampány második szakaszában a nemzeti és olimpiai csapatok sportolói, valamint az egyénileg kvalifikált sportolók és ezek munkatársai is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - közölte szerdán az ifjúsági és sportminisztérium.
3000 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 3000 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában több mint 32.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Az elvégzett tesztek közül 26.768 RT-PCR, 6026 pedig antigén gyorsteszt.
Cookie