×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Kovács Jenő: nincs más fegyverünk, csak az oltás

2021.10.05 - 07:34
Megosztás:
Kovács Jenő: nincs más  fegyverünk, csak az oltás
Ismételten az oltakozás fontosságára hívta fel a figyelmet közleményében Kovács Jenő polgármester.

A nagykárolyi elöljáró arra biztat mindenkit, hogy igényelje a koronavírus-fertőzés elleni vakcinát.
Kovács egyenesen felelőtlennek minősítette az oltáselleneseket, kiemelten azokat a személyeket, akik véleményformálóként igyekeznek tetszelegni a köz előtt.
„Nagyon aggasztónak találom, hogy a nagykárolyiak közül kevesen élnek az oltás lehetőségével. Tudom, hogy az oltásellenesek most szidalmazni fognak, mégis felteszem azt a kérdést: miért nem akarjuk elfogadni, hogy jelenleg a vírussal szembeni egyetlen védekezési mód az oltás? Nyilván sok mindent megkérdőjelezhetünk, de el kell fogadnunk azt a tényt, hogy több millió ember beoltatta magát szerte a világon és azokban az országokban, ahol magas az oltottak aránya, és nem betegszenek meg olyan magas számban az emberek. Hány embernek kell még meghalnia? Hány embernek kell bekerülnie az intenzív terápiás részlegre ahhoz, hogy az emberek megértsék, csak az oltással állíthatjuk meg a COVID-19-járvány terjedését? Ki merem jelenteni, hogy azok, akik oltásellenességüket harsogják, felelőtlenek és meggondolatlanok. Nem ijesztgethetik az embereket mindenféle apokaliptikus víziókkal vagy képzeletbeli mikrocsipek beültetését hangoztató ostoba elméletekkel. Meddig lehet még hülyíteni a népet? Kinek fűződik érdeke ahhoz, hogy ilyen mértékben hülyítse az embereket, és ők miért hagyják magukat ennyire manipulálni? Hiába szidnak, akkor is folyamatosan az oltás fontosságát fogom hangsúlyozni, és népszerűsíteni fogom az immunizálást, mert jelenleg ez az egyetlen fegyverünk a pandémia megállításáért folytatott küzdelemben” — jelentette ki Kovács Jenő.

CNCAV: 43.795 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát az elmúlt 24 órában
Az elmúlt 24 órában 43.795 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját — derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) szombaton ismertetett adataiból.
GCS: 1490 új fertőzést igazoltak, 131 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1490 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
Cookie