×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
19 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Nagykároly

Kovács: Mindent megteszünk a kórházi alkalmazottak védelme érdekében

2020.04.04 - 17:21
Megosztás :
 • Kovács: Mindent megteszünk a kórházi alkalmazottak védelme érdekében
  Nyílt levelet tett közzé pénteken a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal hivatalos Facebook-oldalán, Kovács Jenő polgármester.

  A Nagykárolyi Városi Kórházzal kapcsolatos állásfoglalás szerint folyamatban van a nagykárolyi kórházi személyzet szállodában való elszállásolásának szervezése, hogy elkerüljék az egészségügyi alkalmazottak családtagjainak megfertőzését.

  A polgármester úgy fogalmazott, hogy most elsősorban az egészségügyi alkalmazottak biztonsága a cél, mert az első vonalban ők harcolnak. Az alábbiakban az által írt nyílt levelet közöljük.

  „A nagykárolyi közvéleményt igencsak megosztja az a helyzet, ami a városi kórházzal kapcsolatban az utóbbi időszakban kialakult. Arra gondolok, hogy a kórházunkat COVID-19 kórházzá alakította az egészségügyi minisztérium. A rendelkezés értelmében ide kerülnek azok a koronavírus fertőzöttek, akiknek más típus beavatkozásra is szükségük van (műtét, szülés stb.). A rendelkezés értelmében viszont azok a nagykárolyiak, akik nem koronavírus-fertőzöttek, de egészségügyi ellátásra szorulnak, a Szatmár Megyei Kórházban kaphatják azt meg.

  Szeretnék mindenkit megnyugtatni, akiket aggaszt, vagy félelemmel tölt el ez a rendelkezés. El kell ismernem azonban, hogy engem is aggaszt a kialakult helyzet. Mindent elkövettem annak érdekében, hogy a megyei vezetőséget meggyőzzem arról, hogy ne a mi kórházunkat jelöljék ki erre a feladatra, azonban sem nekem, sem a kórház igazgatónőjének nem voltak kellően megalapozott érveink arra, hogy ezen a döntésen változtathassunk.
  A kialakult helyzet okán a nagykárolyi önkormányzat több mint egy millió lejes összeget tett elérhetővé, a városi kórház felszereltségének bővítésére. Ebben a cseppet sem könnyű helyzetben szerencsére több helyi cég, egyesület és magánszemély is mellénk állt, hogy lehetősége szerint anyagi hozzájárulással, vagy akár különböző eszközökkel segítsen. Nagyon köszönöm nekik mindazt az erőfeszítést és támogatást, amit nyújtottak és nyújtanak.

  Azt is el szeretném mondani, hogy bár mindannyiunkat érintő helyzetbe kerültünk, mégsem a nagykárolyi átlagember az, akit a fertőződés veszélye érint. Ebben a küzdelemben elsősorban a Nagykárolyi Városi Kórház munkaközössége áll. Ők ott maradtak, hogy teljesítsék a kötelességüket, minden adódó kockázattal szemben, aminek ki vannak téve. Úgy gondolom, ezért az állhatatosságért megérdemlik mindannyiunk tiszteletét és elismerését.

  Ugyanakkor szeretném megköszönni nekik, hogy helytállnak ebben a nehéz időszakban és embert próbáló körülmények közepette. Elmondanám, hogy tárgyalásokat folytatunk egy nagykárolyi szálloda vezetőségével arról, hogy az egészségügyi személyzet családtagjainak védelme érdekében a kórházi személyzetet ott szállásoljuk el.

  Nagyon remélem, hogy a mostani erőfeszítéseink mértéke megkétszereződik és a román kormány biztosítani fogja a betegeknek a gyógyszerellátását is, nem csak az egészségügyi személyzet védőfelszerelését”.

  Cookie