×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Közel 150 000 lej értékű cigit hagytak hátra

2021.06.02 - 13:50
Megosztás:
Közel 150 000 lej értékű cigit hagytak hátra
12 800 csomag cigaretta maradt a menekülő hordárok nyomában / Fotó: Román Határrendészet
Az avasfelsőfalui határrendészek járőregysége vette észre kedden éjszaka, nem sokkal 1 óra után azt a csoportot, amelynek alaposan felmálházott tagjai a román–ukrán határvonaltól cipekedtek Komorzán irányába.

Mint köztudott, a település környékén lévő tanyák, esztenák, szénatárolók vagy elhagyatott házak az utóbbi időszakban nagytételes cigarettalerakatokká lettek, így a határrendészek számára egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy újabb hordárcsapatra bukkantak. A hatósági felszólításra természetesen most sem álltak meg igazolni személyazonosságukat, hanem a már jól ismert fekete fóliába burkolt, nagyméretű csomagokat eldobva visszamenekültek az ukrán területre — egyikőjüket azonban, egy 29 éves ukrán fiatalembert a határrendészeknek sikerült elfogniuk. A hátrahagyott rakományban összesen 12 800 csomag cigarettát találtak,  amelynek piaci értéke 149 760 lej. A hatóság a dohányárut elkobozta, az ukrán férfit 24 órára előállították és javasolták 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését, a nyomozást pedig tovább folytatják az ügyben érintett valamennyi személy azonosítása érdekében.

Sz.K.M

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Krisztus király ünnepe Avasfelsőfaluban
Hármas ünnepet ültek Avasfelsőfaluban Krisztus király ünnepén. A közösség templomát 1931-ben építették, elsőként az Avasban.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Cookie