×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Közel 4 ezren látogatták a Tűzoltótornyot

2021.09.23 - 11:00
Megosztás:
Közel 4 ezren látogatták a Tűzoltótornyot
Fotó: G. M. Zamfirescu Kulturális Központ
A hét közepén bezárta kapuit a Tűzoltótorony az őszi-téli időszakra: a kedvezőtlen időjárási körülmények és a közelgő szeles, hideg időszak nem teszi lehetővé a 47 méteres magasságú kilátó biztonságos használatát.

Az elmúlt időszak viszont rendkívül sikeres volt: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ közösen azon dolgozott, hogy a Tűzoltótorony ismét városunk népszerű látványossága legyen. Az idei év májusában kezdték el keresni a Tűzoltótorony őreit: idegen nyelveket jól ismerő szatmári fiatalokat alkalmaztak nyári munkára, és május 21-én meg is nyitották a kaput, amikortól szinte mindennap várta az odalátogatókat a Tűzoltótorony és annak csodálatos panorámája. A torony árnyékában elhelyezkedő parkban egy közösségi teret alakítottak ki színes babzsákok, függőágyak, lampionok segítségével. Az elmúlt négy hónapban 2837-en váltottak jegyet a torony megtekintésére, ám mivel a gyermekeknek ingyenes a belépés, így a látogatók száma közel 4000-re tehető összesen. Ez idő alatt 21 758 lej értékű jegybevételt regisztrált a kulturális központ.

Emellett számos kulturális rendezvénynek is otthont adott a dr. Fátyol Rudolfról elnevezett park. Itt élvezhette a szatmári közönség a különböző zenei stílusú koncerteket, mint a dzsessz, a funk vagy akár a blues akkordjait. Olyan művészek léptek színpadra, mint a dzsessz sztárja, Avishai Cohen vagy a sokak által közkedvelt Bagossy Brothers Company, a Szatmári Nyár rendezvénysorozat keretében pedig a helyi művészek, zenekarok léptek színpadra.

Most következik egy alapos takarítás, az állagmegőrzési munkálatok elvégzése a Tűzoltótorony belsejében, jövőre pedig még hangulatosabb rendezvényeknek fog otthont adni a tornyot körbevevő park — közölte a kulturális központ. Azoknak, akik időben szeretnének értesülni az elkövetkezendő időszak rendezvényeiről, azt javasolják, kövessék a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ Facebook-oldalát. SZFÚ

 

Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Cookie