×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
8 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Közel 500 üveg hamisított parfümmel bukott le

2019.09.27 - 17:30
Megosztás :
  • Közel 500 üveg hamisított parfümmel bukott le

    473 üveg, minden valószínűség szerint hamisított parfümöt találták a határrendészek, a 118 250 lej értékű illatszereket a nyomozás idejére lefoglalták.

    Csütörtökön hajnali 1 órakor a petei határátkelőnél akart belépni Románia területére a 40 éves, Suceava megyei illetőségű R. S. román állampolgár — a férfi egy mikrobuszt vezetett, amelynek rakterét a határrendészek szúrópróbaszerűen ellenőrizték (persze az is lehet, a szállingózó illatok ébresztették fel szimatukat), s az ott lévő dobozokban 473 üveg, minden valószínűség szerint hamisított parfümöt, 36 világmárka illatkreációit találták. A 118 250 lej értékű illatszereket a nyomozás idejére lefoglalták, a suceavai férfi ellen pedig eljárást indítottak.

    Mint a június 6-i hamisítás elleni világnapon közreadott összesítésből kiderült, Romániában tavaly a hamisított kozmetikai és testápolási cikkek 310 millió lejnyi (az eladások 11,8%-a) veszteséget okoztak a gazdaságban — ráadásul a kozmetikumok, testápolók s főleg parfümök esetében nem is lehet tudni, mi van az üvegekben. A legjobb esetben csak illatanyagokkal ellátott víz, de sajnos nem ritka a veszélyes hatású káros anyag, mint ahogy az állati eredetű vizelet sem. Bár az utánzatok rendszerint silány minőségű termékek, ám egyre gyakoribb, hogy a hamisítvány a megtévesztésig hasonlít az eredeti parfümre (csomagolás, színárnyalatok, üvegforma), „csak” az ára jóval alacsonyabb — ilyenkor épp az alacsony ár kelthet gyanút, hiszen a minőségi illatszerek a viszonylag drága fogyasztási cikkek közé tartoznak, s a parfümhamisítók az árérzékeny vásárló igényeit igyekeznek megcélozni.

    Cookie