×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Középiskolásoknak hirdet pályázatot az Érted

2021.09.10 - 15:00
Megosztás:
Középiskolásoknak hirdet pályázatot az Érted
Fotó: erted.ro
Az Érted szervezet meghirdette a Makutatsz Tudományos Diákpályázatot, mely középiskolásoknak nyújt anyagi és eszmei segítséget kutatói munkájuk előrelendítésében.

A diákok írásos pályamunkáikat legkésőbb október 17-ig tölthetik fel az Érted weboldalán keresztül. A Makutatsz pályázatra a diákoknak egy olyan pályamunkát kell beküldeniük, mely betekintést nyújt az általuk választott kutatási terület részleteibe és ehhez kapcsolódó további terveikbe, céljaikba. A pályamunkák tematikái három nagy kategóriát ölelnek fel: Élet és Tudomány, Műszaki és Reáltudomány, valamint Humán- és Társadalomtudomány szekció. A pályázatokat szakmai zsűri értékeli. A kiválasztott pályaműveket december közepén hirdetik ki, ezek írói 5 hónapig ösztöndíjszerű, havi támogatásban részesülnek. 2022. május közepén rendezik meg a szekciónként kiválasztott diákok végső versenyét, mely során bemutathatják munkájukat a nagyközönségnek. A végső díjazás az itt elért eredmények alapján történik, ennek célja a kiemelkedő tanulók tudományos fejlődésének segítése hosszú távon is.

A Makutatsz Tudományos Diákpályázat lehetőségként szolgál az erdélyi diákok tudományos fejlődésére, valamint segítséget nyújt későbbi kutatói munkájuk megalapozásában. Erdélyi szinten egyedülálló kezdeményezés, mely a pénzbeli és eszmei támogatás mellett további juttatásokat és képzési, tanulási lehetőségeket is kínál a nyertes fiataloknak. A Makutatsz tudományos pályázat fő támogatója a Richter Gedeon Románia gyógyszergyár. Bővebb információk a Érted hivatalos weboldalán (https://erted.ro/projektjeink/makutatsz/) és Facebook-oldalán.

SZFÚ

Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Tüntetésekkel fenyegetnek a tanügyi szakszervezetek, ha a tanároknak kell elvégezniük a diákok iskolai nyáltesztes szűrését
Utcára vonulnak a szakszervezetek, ha a kormány nem teszi lehetővé a diákok otthoni nyáltesztes szűrését, és továbbra is a tanügyi alkalmazottakra hárítja ezt a feladatot.
Szatmár megyében is pályáznak
Lassú ütemben, de a Szatmár megyei gazdák is készítenek pályázatokat a mezőgazdasági tevékenységek finanszírozására. Nemcsak a termelést, hanem a feldolgozást is igyekeznek felgyorsítani.
Cookie