×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
22 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Közös polgármesterjelölteket állít Bukarestben a PNL, az USR és a PLUS

2020.08.01 - 20:12
Megosztás:
 • Közös polgármesterjelölteket állít Bukarestben a PNL, az USR és a PLUS
  Közös polgármesterjelölteket állít Bukarestben a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és az Igazság, Egység és Szolidaritás Pártja.

  A hírt a politikai alakulat vezetői jelentették be szombaton a fővárosi Egyetem (Universităţii) téren.

  Ludovic Orban kormányfő, a PNL elnöke úgy fogalmazott: összefogott az Európa-párti modern jobboldal, hogy véget vessen a Bukarest jelenlegi vezetésére jellemző szakmaiatlanságnak és nemtörődömségnek.

  A három alakulat közös főpolgármester-jelöltje Nicuşor Dan.

  Az USR vezetője, Dan Barna kijelentette: aki nem a jobboldal közös jelöltjeit támogatja, az a jelenlegi elöljárót, Gabriela Firea főpolgármestert segíti polgármesteri tisztséghez.

  Dragoş Tudorache, a PLUS ügyvezető elnöke azt mondta: jelöltcsapatuk a lehető legjobb kerületi polgármesterjelöltekből és főpolgármester-jelöltből áll, és Bukarest minden problémájára van megoldásuk.

  Az USR-PLUS jelöltjei a főváros első, második és negyedik kerületének, a PNL jelöltjei a harmadik, ötödik és hatodik kerületének polgármesteri székére pályáznak.

  A főpolgármester-jelölt Nicuşor Dan, a kerületi polgármesterjelöltek a következők: 1. kerület: Clotilde Armand (USR), 2. - Radu Mihai (USR), 3. - Adrian Moraru (PNL), 4. - Simona Spătaru (PLUS), 5. - Cristian Băcanu (PNL), 6. - Ciprian Ciucu (PNL).

  Cookie