×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
14 °C
Eső
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Köztámogatás programszervezésre

2016.09.14 - 12:55
Megosztas :
 • Köztámogatás programszervezésre

  Sport-, kulturális és szabadidő-eltöltési célú rendezvények megszervezéséhez pályázhatnak támogatásra szatmárnémeti nonprofit egyesületek.

  A G. M. Zamfirescu Ház közreműködésével szervezett szatmárnémeti kulturális, sport és szabadidős programok finanszírozásában hirdette meg az ez évi második pályázási ciklust a megyeszékhelyi polgármesteri hivatal. A pályázatok elbírálásával megbízott városi bizottság tagja elmondta, nyolcvanezer lejes a keret, amiből a kiírók, illetve a programszervezők gazdálkodhatnak, szeptember végéig lehet az ennek igénylésére elkészítendő dokumentációt leadni a művelődési ház titkárságán. Magyar Lóránd hozzátette: idén tavasszal már volt egy hasonló céllal bejelentett pályázási ciklus, akkor 120 ezer lejt nyertek el közösség számára szervezett programokra helyi nonprofit szervezetek. Akkor olyan egyesületek idei eseményei nyertek el támogatást a városi közkasszából fenntartott büdzséből, mint az Ady Endre Társaság családi hétvégéje, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés ifjúsági napjai, a Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület rendezvényei vagy a Borókagyökér Egyesület egyes ünnepváró eseményei.

  Magyar elmondta, egy tavaly meghozott új szabályozás alapján bírálják el ettől az évtől a közpénzre is igényt tartó rendezvények finanszírozási igényeit véleménye szerint ez összetettebb dossziék összeállítását feltételezi az igénylők részéről, ám csak így szabályszerű az eljárás, de egyben rendezettebb, minőségibb rendezvény megszervezését is feltételezi.

  Princz Csaba

  Cookie