×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Kulcsrakész a nagykárolyi oltási központ

2021.01.16 - 08:25
Megosztás:
Kulcsrakész a nagykárolyi oltási központ
Pénteken délelőtt az utolsó simításokat végezték a nagykárolyi oltási központban. Mint ismeretes, Szatmár megye 12 vakcinaközpontjának egyikét Nagykárolyba helyezték ki annak érdekében, hogy az ehhez a körzethez tartozóknak ne kelljen messzire utazniuk ahhoz, hogy beoltathassák magukat.

Nagykároly mellett ugyanis ebben a központban kapják majd meg a koronavírus elleni vakcinát az Érendréd, Börvely, Kálmánd, Kaplony, Csomaköz, Mezőfény, Majtény, Mezőpetri, Piskolt, Szaniszló, Mezőterem és Csanálos községekből érkezők is.

Egyeztetéseket követően dőlt el, hogy a nagykárolyi oltóközpontot a Iuliu Maniu Szakképző Líceumhoz tartozó sportteremben alakítják ki.

„Jól meghatározott szabályok vonatkoztak arra is, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie annak az épületnek, ahol kialakításra kerülhet az oltóközpont. Mondhatni szinte körben haladnak az oltásra érkezők, akik egymást követően juthatnak be a központba. A mi központunk a Iuliu Maniu iskola tornatermében kapott helyet, az egykori IGO udvarán, vagy ha úgy jobban tudják a nagykárolyiak, ugyanabban az udvarban van, ahova a szemétszállítási illetéket járnak befizetni. Külön kiemelném Várna Leventének, az oktatási és egészségügyi igazgatóság vezetőjének a munkáját, hiszen nagyszerűen megoldotta a központ kialakításának feladatát. Higgyék el, nem volt egyszerű munka mindez, sok feltételt, szabályt és rendelkezést kellett betartani” — nyilatkozta Kovács Jenő polgármester.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal illetékeseinek is egy hét állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy az oltóközpont helyszínéül szolgáló ingatlant a kritériumoknak megfelelő állapotba hozzák. A berendezéseken kívül a vakcinák tárolásához szükséges hűtőt, elsősegélynyújtó helyet, megfelelő mosdókat, fűtésrendszert is kialakítottak az elmúlt egy hét alatt. Az oltási központ nem a tornateremben található, a sportterem szélén csak áthaladniuk kell az oltásra érkezőknek, követve a kijelölt útvonalat. Mindenhol kihelyezett kézfertőtlenítők, testhőmérséklet-mérők vannak. A központban négy ponton oltják majd az igénylőket.

„Az önkormányzat részéről mi mindent megtettünk, amire felszólítottak minket. Beszereztük a felszereléseket, és kulcsrakész állapotba hoztuk az oltási központot, már csak az illetékes hatóság részéről érkező további rendelkezéseket várjuk. A vakcinaközpont kialakítása 20 000 lejbe került, ezt az összeget a helyi költségvetésből fizettük ki” — mondta Kovács Jenő polgármester.

Fotó: Facebook/Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal

Átköltöztettek két oltási központot
Szatmárnémetiben a Steinhardt líceum és a Lucian Blaga Általános Iskola oltási fluxusát irányították át új helyszínekre, az emlékeztető oltásra várókat már értesítették a költöztetésről.
Szabadnap járhat az oltás napján az alkalmazottaknak
A szenátus munkaügyi bizottsága szerdán egyhangúlag pozitívan véleményezte a pandémia következményeinek a megelőzésére és leküzdésére hozott intézkedéseket szabályozó 2020/55-ös törvényt módosító jogszabály-javaslatot, amelynek értelmében az alkalmazottak szabadnapot kérhetnek a beoltásuk napján, a szülők pedig ezt abban az esetben is megtehetik, ha gyereküket viszik oltatni.
Konfirmációi bizonyságtétel Nagykároly-Belvárosban
Tizenöt ifjú tett konfirmációi bizonyságtételt vasárnap délelőtt a Nagykároly-belvárosi Református Egyházközség fehér virágokkal díszített templomában. Az ünnepi istentiszteleten Tukacs József lelkipásztor a szerecsenországi komornyik történetéről beszélt a jelenlévőknek.
Cookie