×
2020. 09 27.
Vasárnap
Adalbert
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Külföldön remekeltek a vívók

2013.12.09 - 18:33
Megosztás:
Külföldön remekeltek a vívók

Radu Andrei írországi felnőtt párbajtőrvívó versenyről hozott érmet, Mácska Ádám, Kató Zsófia és Pfeifer Melany pedig magyarországi utánpótlás korosztályos küzdelmekben álltak dobogóra.

Kiváló eredményt ért el Dublinban a felnőtt szatellit–versenyen (világkupa–kandidáló megmérettetés) Andrei Radu, a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója. Az egykori kadett korosztályos világbajnok sportoló a csoportkörben a mezőny legjobbja volt, így listavezetőként jutott a főtáblára. Az ír Jonathan Burnside elleni 15–7-es siker után a brazil Felipe Azevedot verte 15–6-ra, majd az ír Geoffrey Corcoran elleni 15–6-s győzelemmel jutott a legjobb négy közé, a 45 fős mezőnyben. Az elődöntőben a portugál Joao Cordeiro megállította Csiszár Ferenc érdemes edző tanítványát, aki így meg kellett elégedjen a bronzéremmel, és két világranglistás ponttal.

Ugyanakkor az elmúlt hétvégén az utánpótlás korosztályos párbajtőrvívók Szolnokon, az Olimpici Grand Prix nemzetközi körverseny 2. fordulójában léptek pástra, ahonnan elhoztak két arany– és egy bronzérmet. Mácska Ádám ismét tarolt a 79 fős serdülő fiúk mezőnyének küzdelmében és a dobogó legfelső fokáig meg sem állt. A gyermek korosztályban pedig szatmári döntőt rendeztek a 65 fős mezőnyben, végül Kató Zsófia három tussal győzött Pfeifer Melany ellen. A törpici fiúk kategóriájában Tudor Zărnescu a 8. lett, az újonc fiúk küzdelmében Zimán Dávid a 9., Alex Oroian a 13. lett, a serdülő fiúk között pedig Mácska a 10. helyen zárt. A lányok küzdelmeiben a törpici korosztályban Maria Crăciun a 8., Szabó Boglárka pedig a 15. lett, az újonc kategóriában Pfeifer a 14. helyen zárt.

„Ezek kiváló eredmények, de ugyanakkor jó felkészülési lehetőség volt neki a hétvégi hazai versenyre” – mondta lapunknak Nagy Lehel, az SK edzője, utalva arra, hogy szombaton és vasárnap a 12–14 éveseknek az 1 Decembrie Kupa küzdelmeit rendezik, a 16 éven aluliaknak pedig a Csipler Sándor Emlékkupát. A szakvezető ugyanakkor köszönetet mond a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum vezetőségének is, akik hozzájárultak az élsportoló tanulóiknak a versenyen való részvételhez, Mácska, Pfeifer és Zimán ugyanis az iskola diákjai.

Cookie