×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Külföld

Külügy: Hat-nyolc órás a várakozási idő a török-bolgár határon

2021.08.14 - 12:05
Megosztás:
Külügy: Hat-nyolc órás a várakozási idő a török-bolgár határon
Hosszú autósorok alakultak a Kapikule és Kapitan Andreevo közötti török-bolgár határátkelőhelyen, a várakozási idő 6-8 óra — tájékoztat a román külügyminisztérium a törökországi hatóságoktól származó információkra hivatkozva.

A külügyi tárca közleménye szerint a török hatóságok a közelben kialakított parkolókba irányították át a sorban álló járműveket a torlódás csökkentése érdekében, ugyanakkor azt javasolják a Törökországot Bulgária irányába elhagyni készülőknek, hogy használják a Hamzabeyli-Lesovo vagy a Derekoy-Malko Tarnovo átkelőket.

A minisztérium azt tanácsolja a Törökországot autóval elhagyni készülő román állampolgároknak, hogy a várakozási időre és az ebben az időszakban jellemző magas hőmérsékleti értékekre való tekintettel a vámzónába való behajtás előtt bizonyosodjanak meg róla, hogy van náluk ivóvíz, és rendelkeznek elegendő mennyiségű üzemanyaggal.

Románia Ankarai Nagykövetsége követi a helyzet alakulását, állandó kapcsolatban áll a török hatóságokkal, és a diplomáciai képviselet munkatársai készen állnak segítséget nyújtani az erre szorulóknak. A következő telefonszámokon lehet konzuli segítségnyújtásért folyamodni: +90.312.447.7940, +90.532.318.1726 (vészhelyzet esetén) — áll még a külügy közleményében.

AGERPRES, Fotó: realitatea.net

Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél
Hosszú kamionsorok alakultak ki szerdán a román-magyar határátkelőknél, a Romániából Magyarország irányába tartó sávokon. A nagylaki autópálya-határátkelőnél legkevesebb 140 perc, Varsándnál 120 perc a várakozási idő.
Határrendészet: az elmúlt 24 órában 37 külföldi állampolgárnak tiltották meg a belépését Romániába
Mintegy 93.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 32.900 gépkocsival (ezek közül 17.400 teherszállító járművel) - tájékoztatott kedden az országos határrendészet (IGPF).
Élénkült a cigarettacsempészet
Igencsak megélénkült a cigicsempészés: a csempészek igyekeztek bepótolni a tavalyi, járványhelyzet miatti kiesést, és a drágulás miatti jelentősen nagyobb keresletnek is megfelelni.
Cookie