×
2020. 08 03.
Hétfő
Hermina
27 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Kupadöntős a szurkolók Olimpiája

2019.06.21 - 12:42
Megosztás:
 • Kupadöntős a szurkolók Olimpiája

  Nagy bravúrt hajtott véghez a Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI labdarúgócsapata, amely első ötödosztályos gárdaként játszik majd Román Kupa-döntőt a megyei selejtezőben.

  A szurkolók által tavaly nyáron életre hívott csapat így folytatja százszázalékos sorozatát a bajnoki küzdelmekben és a Román Kupa sorozatban is: Nelu Donca edző legényei veretlenül nyerték meg a Liga 5 A-csoportját, majd a bajnoki döntőben is győztek a Turci Voința ellen. Csütörtök késő délután az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban nagyot küzdöttek a Liga 4-es Pusztadaróci Recoltával.

  Portik Róbert találatával korán vezetést szerzett a favoritnak számító Reki, viszont Florin Puți 11-esből egyenlített, fordulás után pedig Răzvan Vonet a vezetést is megszerezte a Liga 5-ös bajnoknak (2–1). nem örülhettek sokáig a sárga-kékek, hiszen két perccel később, egy szöglet után Lakatos Tibor egyenlített és hozta vissza a daróci reményeket. Egyik csapat sem várt be ezután, nem akarták az „orosz rulettre” bízni a döntőbe jutás kérdését, viszont csak Ioan Cuthnak sikerült betalálni, így az Olimpia MCMXXI 3–2-es sikerrel jutott a kupasorozat döntőjébe.

  A fináléban a Liga 4 döntőse, az Avasújvárosi Talna lesz az ellenfél. A találkozót vasárnap 17 órakor rendezik az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban, de kedvezőtlen időjárás esetén a mérkőzést átköltöztetik a Someșul Stadionba.

  Cookie