×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

L. Bode: Gyakorlatilag lehetetlen, hogy a rendőrség bűnügyi osztályát az igazságügyi minisztérium vegye át

2021.04.07 - 09:01
Megosztás:
L. Bode: Gyakorlatilag lehetetlen, hogy a rendőrség bűnügyi osztályát az igazságügyi minisztérium vegye át
Gyakorlatilag lehetetlen, hogy a rendőrség bűnügyi osztályát az igazságügyi minisztérium vegye át - közölte kedd este a belügyminiszter.

Lucian Bode szerint erre a következtetésre jutottak az igazságügyi minisztérium képviselőivel való találkozón.

A megbeszélésre azért került sor, mert a kormányprogramban szerepel, hogy a bűnügyi rendőrség az igazságügyi minisztérium fennhatósága alá kerül.

Bode kifejtette: az ország 48 ezer rendőrének 60 százaléka, azaz mintegy 28 ezer személy a bűnügyi osztály kötelékében szolgál. Ennyi embert nem veszíthet a belügy, de ennyit képtelen lenne átvenni az igazságügy is - állapította meg a tárcavezető.

Bode úgy látja: a problémát szorosabb együttműködéssel, az áthelyezések rendszerének tisztázásával lehetne megoldani. AGERPRES

Rendőrség: Az utóbbi 24 órában 634.425 lejre szabtak ki bírságokat az egészségügyi óvintézkedések áthágása miatt
Az elmúlt 24 órában a rendőrök és más illetékes hatóságok képviselői 2930 bírságot szabtak ki a COVID-19 járvány hatásainak megelőzését és leküzdését célzó intézkedések betartását ellenőrző akciók keretében.
Embercsempész bűnszervezetet számolt fel a rendőrség
Elsősorban török állampolgároknak nyújtott segítséget az illegális határátlépéshez egy bűnszervezet, amelynek hat, román állampolgárságú tagját másfél évig tartó nyomozás után fogták el a rendőrök — közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján kedden.
Mellkason szúrta testvérét
Véres eseménybe torkollott egy születésnapi ünnepség a Piskolt községhez tartozó Ligettanyán — a rendőrséget vasárnap reggel 7 óra 30 perckor értesítették arról, hogy egy 31 éves ligettanyai férfit szúrt mellkasi sebbel szállítottak kórházba.
Cookie